Mercedes-Benz G-Klasse facelift va avea versiune electrică de 523 CP

Autor: Mihai Morcovescu 13 dec. 2021 Știri auto

Actualul Mercedes-Benz G-Klasse, cunoscut și sub numele de W463, va fi supus unei operații de restilizare. Dincolo de modificările de design, viitorul G-Klasse va primi și o versiune electrică, ce se va baza pe conceptul EQG dezvăluit în urmă cu trei luni în cadrul Salonului Auto de la Munchen.

Actualizările de ordin estetic pe care le va primi noul G-Klasse facelift vor viza grila calandrului, barele de protecție față/spate, dar mai ales interiorul.

Mercedes-Benz EQG electric va avea 523 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cel mai probabil, noul Mercedes-Benz G-Klasse facelift va primi tehnologia de propulsie hibridă EQ Boost mild-hybrid la 48V. Mai exact, gama va include două versiuni. Este vorba despre G500, care se va baza pe benzinarul V8 bi-turbo de 4,0 litri și 503 CP, și G400d cu propulsor diesel în șase cilindri în linie de 2,9 litri și 330 CP.

Vârful de gamă va continua să fie Mercedes-AMG G63. Noul model cu facelift va primi același motor bi-turbo V8 de 4,0 litri, care va produce însă 612 CP. Există, însă, zvonuri că bagajul de putere va fi chiar mai mare, și anume 639 CP.

Configurația 4×4² dedicată condițiilor off-road extreme și versiunea de lux Mercedes-Maybach G600 de 557 CP nu sunt nici ele excluse. În sfârșit, mult așteptatul Mercedes-Benz EQG cu propulsie 100% electrică și-ar putea face și el debutul, în versiunea EQG580 cu 523 CP.

Noul Mercedes-Benz G-Klasse facelift va fi lansat oficial pe piață în toamna anului 2022. Livrările vor debuta la începutul anului 2023.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide