Mercedes-Benz ia în calcul eliminarea din gamă a modelului compact A-Class

Autor: Mihai Morcovescu 11 mai 2022 Știri auto

Oficialii de la Mercedes-Benz ar putea lua o decizie drastică în privința compactei A-Class, și anume eliminarea acesteia din gamă. Șeful companiei din Stuttgart, Ola Källenius, a declarat recent că această măsură ar putea intra în vigoare după ce producția actualei generații va ajunge la final.

Mercedes-Benz A-Class ar putea avea un succesor complet electric

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anul acesta, modelul Mercedes-Benz A-Class aniversează 25 de ani de la lansarea primei generații. Actuala iterație, cea de-a patra, este produsă din 2018 și este prima disponibilă atât în versiune hatchback, cât și sedan.

Vânzările modelului german au fost în scădere în ultimii doi ani din cauza pandemiei de Covid-19 și a crizei globale de semiconductori. În aceste condiții, viitorul lui A-Class și a celorlalte modele compacte este incert. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă CEO-ul companiei, Ola Källenius, într-o conferință de presă.

Acesta a sugerat că A-Class ar putea să mai primească o a cincea generație. Cei de la Mercedes-Benz ar urma să se concentreze mai mult pe modelele de mari dimensiuni, în special pe cele electrice.

„Scopul nostru nu este acela de a fi un producător de volum. Nu asta reprezintă Mercedes-Benz. În ceea ce privește portofoliul nostru de modele ne vom orienta mai degrabă către modelele de top decât spre cele de clase inferioare”, a declarat Källenius.

„Chiar înainte să înceapă costrângerile în lanțul de aprovizionare am precizat în mod clar că strategia noastră nu este aceea de a urmări volumul, ci valoarea pentru clienții noștri și pentru companie”,  a mai adăugat suedezul din fruntea Mercedes-Benz, care a mai sugerat că înlocuitorul lui A-Class ar putea fi un model complet electric.

Oficialii Mercedes-Benz a raportat în 2021 câștiguri de aproximativ 14 miliarde de euro. La acel moment, germanii au avertizat asupra costurilor ridicate ale materiilor prime, care și-ar putea pune amprenta pe profitabilitatea mărcii. Aceste îngrijorări au puse pe seama războiuluui din Ucraina.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide