Mercedes-Benz implementează funcția de schimbare automată a benzii și pe mașinile vândute în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 10 iul. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz anunță că va introduce funcția de schimbare automată a benzii de rulare și pe modelele vândute pe Bătrânul Continent.

Mercedes-Benz va implementa funcția de schimbare automată a benzii de rulare și pe modelele comercializate în Europa. Până acum, modelele Clasa C, Clasa E și Clasa S, dar și cele din familia EQ de vehicule electrice, erau disponibile cu această funcție, dar doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și în Canada.

Acum, producătorul auto vrea să aducă această funcție și în Europa. Lansarea ei va coincide cu livrarea primelor exemplare a noii Clasa E clienților europeni, susține compania.

„Acum oferim o experiență de condus mai confortabilă cu sistemul de asistență pentru schimbarea automată a benzii de circulație. Acesta este deja disponibil pentru comandă în SUA și sunt bucuros să vă anunț că acum putem oferi schimbarea automată a benzii și în Europa”, a declarat Markus Schäfer, membru al consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG, director de tehnologie, dezvoltare și achiziții.

Cum funcționează sistemul propus de Mercedes-Benz?

Funcția ALC – Automatic Lane Change – face parte din Active Distance Assist Distronic cu Active Steering Assist și funcționează doar alături de sistemul de navigație MBUX.

Astfel, dacă circulați cu o viteză cuprinsă între 80 și 140 km/h – cu condiția să fie un drum expres sau au autostradă cu marcaje corespunzătoare – și vrei să depășești un vehicul mai lent, funcția de schimbare automată a benzii permite depășirea automată și revenirea pe aceeași bandă.

Manevra de depășire este realizată numai în cazul în care există spațiu suficient pentru ca depășirea să fie efectuată în siguranță. De asemenea, pe durata manevrei de depășire, șoferul este obligat să țină ambele mâini pe volan.

Este încă un pas către sistemele de conducere complet autonomă, dar vor mai trece destui ani până când le vom putea vedea complet în acțiune, mai ales la scară largă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide