Mercedes-Benz EQS SUV este disponibil și în România. Ce preț are SUV-ul electric de lux

Autor: Ionuț Vîlciu 30 ian. 2023 Știri auto

SUV-ul  Mercedes-Benz EQS este acum disponibil și pe piața din România. Cel mai mare SUV electric al producătorului german poate fi achiziționat și la noi în țară.

Cel mai recent SUV electric de la Mercedes-Benz este acum disponibil și în România. EQS SUV are un interior avangardist și luxos, care oferă mult spațiu, confort și conectivitate pentru maximum șapte ocupanți.

Noul SUV EQS are același ampatament de 3.210 milimetri ca al berlinei EQS, dar este mai înalt cu 20 de centimetri. Dimensiunile interioare sunt generoase, cel de-al doilea rând de scaune poate fi reglat electric, iar al treilea rând de scaune este disponibil ca opțiune.

Toate SUV-urile EQS au un sistem de propulsie electrică pe puntea spate, iar versiunile cu 4MATIC au, de asemenea, un motor electric pe puntea față. În cazul modelelor 4MATIC, funcția Torque Shift distribuie în mod inteligent și continuu cuplul de tracțiune între motoarele electrice față și spate.

EQS este cel mai luxos SUV electric din gama Mercedes-Benz

Șasiul noului SUV EQS are o punte cu patru brațe în față și o suspensie multi-link în spate. Suspensia pneumatică Airmatic cu amortizare reglabilă în mod continuu ADS+ vine ca dotare standard. Înălțimea autovehiculului poate fi crescută cu câțiva centimetri. În plus față de modurile DYNAMIC SELECT ECO, COMFORT, SPORT și INDIVIDUAL, versiunile 4MATIC dispun de OFFROAD, un alt mod special pentru condusul în teren accidentat.

În plus, direcția pe puntea spate are un unghi de virare de până la 4,5 grade și vine în standard. Aceasta oferă mai multă manevrabilitate în oraș și agilitate pe uscat, iar opțional este disponibilă o versiune cu un unghi de direcție de până la 10 grade.

În România, sunt disponibile 3 modele, fiecare având o baterie de 108,4 kWh:

  • EQS 450+ (360 CP), de la 107.773.11 de euro fără TVA;
  • EQS 450 4MATIC, (360 CP), de la 110.974.79 de euro fără TVA;
  • EQS 580 4MATIC, (544 CP), de la 136.554.62 de euro fără TVA.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide