Mercedes-Benz lansează o actualizare de software pentru Clasele C și S

Autor: Ionuț Vîlciu 10 feb. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz lansează o actualizare de software over-the-air pentru modele din Clasa C și Clasa S. Această versiune se găsește deja pe EQE și EQS.

Proprietarii de Mercedes‑Benz Clasa C și Clasa S beneficiază acum de actualizarea over-the-air (OTA), numită Zero Layer, pentru sistemul MBUX. De îndată ce actualizarea este gata pentru instalare, clientul va fi anunțat prin sistemul de infotainment MBUX și prin aplicația Mercedes me.

Această interfață nouă interfață a fost preluată de la EQE și EQS și oferă o vizualizare mare a hărții și plăci de selecție individuale. Poate fi operată intuitiv, fără a fi nevoie de submeniuri. Sistemul îl poate recunoaște pe șofer și își amintește setările sau rutele tipice. La momentul potrivit, sugerează presetări pentru infotainment, confort și funcții personalizate ale vehiculului, adaptate la situația de condus respectivă. Spre exemplu, dacă șoferul își sună familia în fiecare seară în drum spre casă de la serviciu, mașina învață acest obicei și, în viitor, va sugera apelul telefonic în acest moment direct într-o ferestră din meniu. Desigur, șoferul poate respinge această sugestie dacă este necesar cu funcția „Nu sugerați acum” sau o poate șterge definitiv cu „Nu sugerați din nou”. Vehiculul își amintește, de asemenea, aceste dorințe.

Actualizarea va ajunge la toți posesorii de modele din Clasele C și S

Actualizarea va fi gratuită și funcționează foarte simplu: clienții cu un cont Mercedes me activ vor primi o notificare prin sistemul MBUX de infotainment și prin aplicație că această actualizare este disponibilă. Descărcarea și instalarea au loc în fundal, după ce clienții au fost de acord în prealabil cu instalarea actualizărilor de software. Clienții fără un cont Mercedes me vor fi informați prin poștă despre disponibilitatea actualizării. Pentru transmiterea datelor, Mercedes-Benz se bazează pe tehnologia radio mobilă și pe modulul de comunicare instalat în vehicul. Clientul poate începe activarea după ce este de acord cu termenii de utilizare. Dacă doresc să păstreze meniul original, pot comuta rapid înainte și înapoi între interfața de utilizator veche și cea nouă. Acest lucru este util și pentru diferiți șoferi cu preferințe personale pentru vizualizarea ecranului de pornire.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide