Mercedes-Benz oferă bonusuri substanțiale angajaților. Despre ce sumă este vorba

Autor: Ionuț Vîlciu 21 ian. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz oferă bonusuri angajaților săi. Aproximativ 93.000 de angajați sunt eligibili și vor primi bonusul cu odată plata din aprilie.

Încă din anul 1997, Mercedes împarte o parte din profit cu angajații săi. În 2022, aproximativ 100.000 de muncitori au câștigat 6.000 de euro în plus ca „semn de respect” după un 2021 profitabil. După performanța solidă de anul trecut, producătorul german anunță că o parte din angajații săi vor primi un bonus record de 7.300 de euro. Bonusul va fi acordat către aproximativ 93.000 de angajați eligibili, conform Motor1.

Conducerea companiei și Comitetul general de întreprindere au convenit să plătească această sumă specială lucrătorilor din Germania. Aceștia vor primi banii împreună cu plata salariului din aprilie. Este interesant faptul că suma este chiar mai mare decât plafonul maxim de salariu actual de 6.465 de euro. Începând cu anul financiar 2023 se va institui un nou sistem de calcul al bonusului de participare la profit. Mercedes spune că noua strategie „va fi aliniată cu sistemul existent de management”.

Bonusuri generoase pentru angajații Mercedes-Benz

Aceste bonusuri generoase vin într-un moment în care Mercedes a fost de acord să cheltuiască 47 de miliarde de dolari (aproximativ 43 de miliarde de euro) până la sfârșitul deceniului pentru a-și finanța gama electrică. Brandul german de lux intenționează să ofere doar vehicule electrice „acolo unde condițiile pieței permit” în 2030. Pentru a ajunge acolo, proiectează mai multe platforme noi, cum ar fi MMA pentru mașini compacte, MB.EA pentru vehicule medii până la mari și AMG.EA pentru modelele de performanță. În plus, VAN.EA va fi baza pentru monovolume și vehiculele comerciale.

Împreună cu partenerii săi, Mercedes va construi opt fabrici de baterii pentru a susține gama sa de mașini electrice. Compania intenționează să reducă bugetul de dezvoltare al motoarelor cu ardere internă cu până la 80% până în 2026. Acest lucra va avea repercusiuni directe asupra forței de muncă. Din același motiv, gama de mașini compacte va fi simplificată și se presupune că vor dispărea Clasa A hatchback și sedan, împreună cu monovolumul Clasa B.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide