Mercedes-Benz Clasa A și Clasa B vor fi scoase din producție în 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iun. 2022 Știri auto

Mercedes ar putea renunța la modelele sale din clasa compactă. Din câte se pare, A Class și B Class vor dispărea din oferta constructorului. CLA și varianta sa shooting brake, împreună cu crossoverele GLA și GLB, vor rămâne în producție.

Cei de la Mercedes au fost sinceri atunci când vine vorba despre planurile de viitor ale companiei. Producătorul german vrea să își reducă gama de mașini compacte și să se concentreze asupra modelelor mai mari și mai scumpe. În definitiv, modele care au cea mai mare marjă de profit.

Mercedes își împarte oferta

Constructorul german dorește să își împartă oferta în trei categorii: Entry Luxury, Core Luxury și Top End Luxury. Mare majoritate a investițiilor vor merge către modele precum C Class și mai mari. Toate aceste schimbări fac parte din planul lui Mercedes de a deveni „cel mai valoros producător auto de lux”.

În consecință, gama Entry Luxury va fi redusă de la șapte, la doar patru modele. Conform spuselor unui intern, transmise de publicația germană Handelsblatt, A Class și B Class vor fi scoase din producție în 2025.

Atât A Class hatchback, cât și sedanul, vor fi scoase din ofertă în următorii trei ani. Conform aceleiași surse, CLA va rămâne prezenta în gamă, la fel și CLA Shooting Brake.

De asemenea, dat fiind trendul actual, în care piața e dominată de SUV-uri și crossovere, GLA și GLB vor rămâne, de asemenea, în catalogul celor de la Mercedes.

Sursa: Motor1

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide