Mercedes-Benz oferă mai multă putere pentru mașinile sale electrice printr-un abonament

Autor: Ionuț Vîlciu 24 nov. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz va cere bani în plus pentru ca mașinile lor electrice să dispună de putere mai mare. Clienții au la dispoziție un abonament care mărește puterea mașinii lor.

Mercedes-Benz a lansat un nou serviciu care poate fi cumpărat de pe site-ul său. Acesta se numește „Acceleration Increase” și este disponibil în Statele Unite ale Americii.

Costul acestui serviciu este de 1200 de dolari (aproximativ 1154 de euro) și se pare că poate îmbunătăți accelerația mașinii cu până la o secundă, scrie Carscoops.

Producătorul auto scrie că noul serviciu va „dezlănțui performanțe îmbunătățite pentru mașina ta” și îi va oferi o „îmbunătățire notabilă a accelerației”. Acest lucru va fi posibil ajustând „curba caracteristică a motorului, cuplul și puterea maximă”.

Compania germană mai spune și că reglarea motoarelor electrice permite o creștere a puterii maxime pentru un vehicul Mercedes EQ cu până la 24%. Acest procent fluctuează în funcție de puterea originală cu care mașina a venit din fabrică.

Mercedes-Benz oferă mai multă putere, dar contra cost

Noul serviciu vine sub forma unui abonament anual. Deocamdată, este disponibil pentru patru modele. Primul dintre acestea este EQE 350 4Matic, a cărui putere crește de la 288 CP la 349 CP, iar timpul de accelerație 0-96 km/h scade de 6,0 la 5,1 secunde.

Apoi urmează EQE SUV, a cărui putere crește tot de la 288 CP  la 349 CP. Timpul de accelerație scade de la 6,2 la 5,2 secunde.

Celelalte două modele sunt perechea EQS 450 4Matic. Aici intră EQS sedan și EQS SUV. Ambelor mașini li se poate majora puterea de la 355 CP la 443 CP. Timpul de accelerație al sedanului scade de la 5,3 la 4,5 secunde. SUV-ul primește o îmbunătățire de 0,9 secunde, de la 5,8 la 4,9 secunde.

Nu este primul serviciu pe bază de abonament din industria auto. Putem să ne amintim de BMW și abonamentul lor pentru Apple CarPlay sau pentru scaunele încălzite.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide