Mercedes-Benz pregătește un concept electric pentru IAA Mobility 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 25 iul. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz va aduce la IAA Mobility 2023 un concept electric pentru un model de buget. Vom vedea noul model cu ocazia evenimentului din septembrie.

Mercedes-Benz va prezenta un nou concept cu ocazia IAA Mobility 2023, eveniment ce se va desfășura în München, Germania. Noul concept electric al producătorului auto german prefigurează un nou model complet electric entry-level.

Deocamdată, producătorul ne oferă doar o imagine teaser din care putem vedea profilul mașinii, un contur asemănător cu ceea ce Mercedes-Benz prezenta în 2022. Din câte putem observa, Mercedes pregătește un sedan cu linii zvelte, fluide, nu la fel de rotund precum EQE sau EQS.

Noul model are o capotă mai lungă, care nu este la fel de puternic integrată cu linia parbrizului. Apoi, linia geamurilor este destul de înaltă, iar plafonul plonjează către spate, iar consola posterioară este destul de scurtă.

Mercedes-Benz va prezenta un concept ce prevestește un model electric entry-level

Producătorul german a anunțat că își va restructura felul în care își împarte gama de modele. Astfel, vor exista 3 categorii: Entry Luxury, Core Luxury și Top End Luxury. Mercedes nu oferă date despre noul concept, care prevestește un model care va deschide gama de electrice a producătorului.

Pe lângă acest nou concept, Mercedes-Benz va prezenta și noua Clasă E All-Terrain, un break înălțat, cu tracțiune integrală și elemente robuste de caroserie. Noul model va împărtăși trenurile de rulare cu restul gamei de Clasa E.

De asemenea, va prezenta și viitoarele sale modele electrificate, dar și concepte, precum Vision EQXX sau Vision One-Eleven. IAA Mobility 2023 va începe în data de 5 septembrie 2023 și va dura până pe 10 septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide