Mercedes-Benz prezintă ediția specială AMG E63 S „Final Edition”, care marchează sfârșitul erei V8

Autor: Mihai Morcovescu 04 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de mașini de lux Mercedes-Benz anunță lansarea unei noi ediții speciale bazată pe modelul AMG E63 S. Versiunea se numește „Final Edition” și marchează finalul erei motorului V8 twin-turbo de 4,0 litri care echipează mai multe modele AMG. Ediția specială va fi produsă într-o serie limitată de 999 de exemplare și va fi disponibilă atât pe versiunea sedan, cât și pe varianta break a modelului de performanță.

Noul Mercedes-Benz AMG E63 S „Final Edition” primește pachetul AMG Night

Cei de la Mercedes-Benz ne-au obișnuit în ultimele luni să lanseze o serie de ediții speciale ale modelelor din portofoliu. De această dată, germanii prezintă o ediție dedicată modelului AMG E63 S, care se numește „Final Edition”.

Așa cum sugerează și numele, aceasta marchează finalul unei ere importante în istoria constructorului din Stuttgart. Acest model va fi ultimul echipat cu propulsorul V8 twin-turbo de 4,0 litri, care este folosit în prezent de mai multe modele realizate de divizia de performanță AMG.

Noul model va fi disponibil atât în varianta sedan, cât și break. Indiferent de versiunea aleasă, AMG E63 S „Final Edition” este finisat într-o nuanță Graphite Grey Magno, cu inserții grafice speciale AMG în partea inferioară a caroseriei. În plus, regăsim mai multe sigle AMG.

Pachetul exterior este denumit „AMG Night” și este completat de o serie de accente negre la nivelul barei de protecție, prizelor de aer, carcaselor oglinzilor și geamurilor laterale embleme AMG.

Din ofertă mai face parte și un set de jante de 20 de inch. Opțional, clienții vor putea opta și pentru pachetele Carbon Package I și II. Acestea adaugă elemente din fibră de carbon. În plus, sigla diviziei de performanță este proiectată pe jos atunci când portierele sunt deschise.

Ultimul model AMG echipat cu motorul twin-turbo V8 de 4,0 litri

La interior regăsim scaune sport și volan din seria AMG Performance. Acestea sunt îmbrăcate în piele Nappa de culoare neagră, cu accente gri și completate de cusături contrastante galbene. Același material de calitate regăsim și pe planșa de bord.

La nivelul consolei centrale nemții au inserat o serie de detalii din fibră de carbon și o plăcuță specială. Aceasta prezintă numărul exemplarului și numele „Final Edition”. În plus, covorașele conțin inscripția AMG.

Sub capota lui AMG E63 S „Final Edition” a fost montat, evident, V8-ul twin-turbo de 4,0 litri. Acesta livrează 612 CP și 850 Nm de cuplu. Resursele sunt gestionate prin intermediul unei transmisii automate cu 9 trepte și a unui sistem de tracțiune integrală inteligent 4Matic+.

În aceste condiții, mașina poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde, iar viteza maximă de top este de 300 km/h. Șoferul are la dispoziție mai multe moduri de condus, inclusiv modul „Drift”, care transmite puterea către puntea spate.

Conform reprezentanților Mercedes-Benz, noul E63 S „Final Edition” va fi produs într-o serie limitată de doar 999 de exemplare. Viitoarea generație a modelului de performanță va primi un sistem de propulsie electrificat.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide