Mercedes-Benz prezintă facelift-ul pentru SUV-urile electrice EQA și EQB – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 aug. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz introduce noile versiuni actualizate pentru EQA și EQB. SUV-urile electrice primesc mai multă autonomie și tehnologii actualizate.

SUV-urile electrice entry-level din gama Mercedes-Benz primesc la doar 2 ani de la lansare un update tehnic și estetic. Modelele electrice bazate pe GLA, respectiv EQB, primesc modificări de ordin estetic, tehnologic, dar și autonomii mai mari. Ambele mașini au primit noi panouri frontale, pentru că nu sunt grile în adevăratul sens al cuvântului. În plus, există și o bară luminoasă care unește blocurile optice față, iar barele de protecție față și spate au fost și ele ușor modificate.

Pe lângă schimbările exterioare subtile, mașinile au primit actualizări și la nivelul interiorului. Astfel, cele două modele vin în standard cu două ecrane de 10,25 inch. Pe acestea rulează cea mai nouă versiune a sistemului MBUX, care este mai configurabilă și mai intuitivă decât înainte.

Smartphone-urile se pot conecta acum wireless la Apple CarPlay sau Android Auto, asistentul vocal ar trebui să fie mai util, pentru a compensa pierderea trackpad-ului, iar sistemul opțional de sunet surround Burmester oferă acum Dolby Atmos și „experiențe” sonore care pot crea o atmosferă calmantă sau revigorantă pentru ocupanți.

Mercedes-Benz EQA și EQB dispun acum de autonomii mai mari

Gama este deschisă de cu versiunile EQA 250, care dispune de un singur motor electric și 190 CP. Urmează versiunea 300, care are tracțiune integrală și dispun de 228 CP. Inginerii Mercedes-Benz au reușit să mărească autonomia pentru SUV-ul electric EQA, echipat cu singur motor, până la 560 de kilometri, conform măsurătorilor WLTP. Între timp, mașinile echipate cu două motoare pot parcurge până la 459 km.

În cazul lui EQB, gama pornește de la versiunea 250+, care dezvoltă tot 190 CP, dar are o baterie mai mare. Aceasta poate parcurge până la 536 km cu o singură încărcare. Apoi urmează versiunile 300 și 350, care produc 228 CP, respectiv 292 CP.

Cu toate că rata maximă de încărcare DC atât pentru EQA, cât și pentru EQB este încă de 100 kWh, adăugarea tehnologiei Plug & Charge, pe care o împrumută de la vehiculele electrice mai mari ale companiei, ar trebui să accelereze timpii de încărcare. Nu va mai fi nevoie de conectarea într-un cont, ceea ce va facilita ușurința încărcării.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide