Google a lansat Android Auto 10. Cu ce schimbări vine noua versiune

Autor: Adrian Somai 17 iul. 2023 Știri auto

La începutul anului, Google anunța un upgrade important pentru Android Auto, care ar fi urmat să aducă o îmbunatățire majoră celor care conduceau mașini cu ecrane de dimensiuni ceva mai mari. Era vorba despre noua interfață Coolwalk, care permitea împărțirea ecranului în două și afișarea a două aplicații în același timp.

De la lansarea Coolwalk, Android Auto nu a mai primit îmbunătățiri semnificative, spre dezamăgirea celor mai mulți dintre șoferi. Chiar dacă Android Auto a ajuns acum la versiunea 10, Google tot nu a făcut un anunț cu privire la această nouă versiune. Mai mult, se pare că noua versiune nu aduce nicio schimbare majoră, care să merite consemnată de cei de la Google.

În ciuda trecerii la o nouă versiune, interfața Android Auto Coolwalk a rămas în mare neschimbată. Astfel, toate elementele pot fi regăsite în continuare în aceleași poziții ca și până acum. Totodată, remarcăm faptul că cei de la Google nu au adăugat funcții noi sau alte elemente grafice față de cele pe care le știm deja.

Google se concentrează pe îmbunătățirea Android Automotive

Șoferii care folosesc Google Assistant atunci când sunt la volan ar putea observa totuși o oarecare schimbare odată cu trecerea la această versiune 10. Mai exact, prezența asistentului Google este afișată acum cu o grafică puțin îmbunătățită. Potrivit celor de la Go4IT, elementele grafice actuale sunt similare cu cele ale Google Assistant pe Android 13.

Uitându-ne în spate la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, ne putem da seama destul de ușor că cei de la Google nu prea își mai îndreaptă privirea către Android Auto. În schimb, Google prioritizează acum Android Automotive, sistem de operare pe care îl regăsim deja pe sistemele unor modele Volvo și BMW. Totodată, există deja și alți constructori care s-au arătat interesați de acest Android Automotive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide