Mercedes-Benz prezintă EQS facelift – Ce este nou pe sedanul electric de lux?

Autor: Ionuț Vîlciu 11 apr. 2024 Știri auto

Mercedes-Benz EQS a primit un facelift care conferă sedanului electric un aspect mult mai apropiat de cel al tradiționalei Clase S.

Mercedes-Benz EQS a dezvăluit actualizarea pentru sedanul electric EQS înainte de debutul oficial ce va avea loc la Salonul Auto din China. Pe lângă o baterie mai mare, mașina primește câteva modificări stilistice care o fac să arate mai mult ca un Mercedes tradițional.

EQS facelift nu aduce schimbări dramatice, dar introduce o serie de retușuri care îl fac să semene mai mult cu Clasa S termică. Sedanul electric de vârf vine acum standard cu o bară de protecție față AMG Line și cu o grilă revizuită, care are elemente cromate încastrate pentru a o imita pe cea regăsită pe Clasa S. În plus, steaua în trei colțuri poate fi regăsită acum pe capota lui EQS.

Mercedes-Benz EQS oferă clienților pachetul Executive, pentru maximum de confort

Noutățile continuă la interior, acolo unde descoperim noi ornamente cromate și noi scaune pentru pasagerii spate, care oferă un confort sporit. Pe lângă spuma din scaune, care este mai groasă cu 5 mm, scaunele din spate au un spătar care poate fi reglat acum de la 27 la 36 de grade la apăsarea unui buton.

Clienții care caută confortul suprem pentru scaunele din spate vor trebui să opteze pentru nivelul de echipare Pinnacle și pentru pachetul opțional Executive. Acesta adaugă funcția de a controla scaunul pasagerului din față, astfel că îl poți înclina în față pentru a crește spațiul pentru picioare pe al doilea rând.

Iar asta nu e tot, deoarece spătarul din spate se înclină până la 38 de grade, în timp ce pasagerii din spate vor găsi, de asemenea, încălzire rapidă pentru șezut, gât și umeri. Pachetul include și scaune din spate cu reglare pneumatică, precum și ornamente iluminate pe spatele scaunelor din față.

EQS primește o baterie mai mare

Noul Mercedes-Benz EQS a fost echipat cu o baterie complet nouă, care are o capacitate utilă de 118 kWh. Aceasta a crescut de la 108,4 kWh, iar bateria este însoțită de un nou software de frânare care permite o recuperare mai mare a energiei.

Grație bateriei mai mari și a noului software, EQS poate parcurge acum până 82 mai mulți kilometri. Versiunea EQS 450 4Matic oferă acum o autonomie de 799 de kilometri. Mai mult, versiunea EQS 450+ poate să parcurgă acum 822 de kilometri cu noua baterie mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide