Ford Mustang California debutează în Europa în versiune Cabrio și cu motor V8 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 07 mart. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Ford anunță lansarea în premieră pe piața din Europa a ediției speciale Mustang California. Aceasta va fi disponibilă exclusiv în versiunea de caroserie Cabrio și cu motor V8 și este inspirată de modelul introdus pentru prima dată în anul 1968.

Ford Mustang California vine cu propulsor V8 de 450 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul cu specificații europene este inspirată de modelul original din 1968. Acesta vine cu o grilă frontală de tip fagure finisată în nuanța negru Ebony, prize de aer decorative pe lateral, inscripții pe praguri și jante „Carbonised Gray” de 19 inch cu ertiere marca Brembo.

La spate apare logo-ul GT/CS vopsit în roșu. Același logo se regăsește și pe banda neagră de pe părțile laterale ale mașinii. Paleta de culori include nouă nuanțe pentru caroserie. Culoarea portocaliu Cyber vine în contrast cu acoperișul din material textil negru.

La interior găsim scaune încălzite și ventilate acoperite cu tapițerie din piele și cusături contrastante de culoare roșie. De asemenea, instrumentarul de bord de 12 inch are o ramă cromată, în timp ce sistemul de infotainment SYNC 3 are un ecran tactil de 8 inch.

Urmașul modelului din 1968 este echipat exclusiv cu un motor V8 de 5,0 litri, care produce 450 CP și un cuplu de 529 Nm. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte.

În aceste condiții, sprintu 0-100 km/h se realizează în 4,8 secunde. Opțional este oferită o transmisie automată cu 10 trepte. Aceasta ajută decapotabila americană să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde.

Ford Mustang California pentru Europa dispune standard de un diferenţial cu alunecare limitată. Suspensia MagneRide controlată electronic este oferită doar opţional.

Muscle car-ul american oferă patru moduri de conducere (Normal, Sport, Circuit și Zăpadă/Umed). De asemenea, este disponibil un mod de conducere denumit „Good Neighbour” care face ca evacuarea să fie mai silențioasă la anumite ore care se pot seta din sistemul multimedia.

Ford nu a anunțat prețurile noului Mustang California, însă este de așteptat ca modelul să fie mai scump comparativ cu Mustang GT.

https://www.youtube.com/watch?v=WtKU2C-v4pk

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide