Mercedes-Benz SL 63 AMG, detalii oficiale

Autor: Gabriel Grosoiu 22 feb. 2012 Știri auto

Familia de modele Mercedes-Benz SL se întregeşte cu cel mai puternic şi atractiv model. SL 63 AMG a debutat oficial în Spania, concomitent cu bolidul de Formula 1 al echipei Mercedes AMG Petronas.

Cel mai puternic SL al momentului pune la bătaie un V8 de 5,5 litri şi 536 CP, a cărui eficienţă se va îmbina cu avantajul greutăţii reduse, conferite de caroseria contruită în întregime din aluminiu şi de elementele din magneziu.

Datorită acestor atuuri, greutatea totală a caroseriei maşinii este cu 110 kg mai uşoară decât cea folosită în cazul precedentei generaţii. Astfel, demarajul de la 0 la 100 km/h va necesita doar 4,3 secunde sau chiar 4,2, cu pachetul AMG Performance.

Nici partea estetică nu a fost uitată de AMG, iar la acest capitol, designerii şi-au făcut treaba pe deplin. Barele de protecţie sunt complet noi, iar prizele de aer forntale sunt evidenţiate de bagheta cu şapte LED-uri de zi.

Din lateral, jantele AMG oferă maşinii silueta ideală în cazul unui roadster de performanţă. La partea din spate, eşapamentul cvadruplu, difuzorul de aer şi micul eleron de pe capacul portbagajului vor asigura efectul vizual corespunzător.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide