Mercedes-Benz va permite proprietarilor să facă plăți prin intermediul mașinii lor

Autor: Ionuț Vîlciu 07 mart. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a dezvăluit în premieră serviciul Mercedes pay+. Astfel, mașina va deveni un mijloc prin care proprietarii pot efectua plăți.

Tehnologia de care mașinile moderne dispun continuă să se dezvolte constant, chiar într-un ritm alert aș putea spune. Am văzut cum în ultimii ani sistemele de asistență au devenit foarte inteligente, ecranele au tot crescut, unele până în punctul în care acoperă o bună parte din planșa de bord, iar această dezvoltare pare că nu va încetini prea curând.

Mercedes-Benz este unul dintre producătorii aflați la vârful acestei dezvoltări, iar de data aceasta a dezvăluit serviciul Mercedes pay+. Clienții Mercedes-Benz din Germania pot autentifica plățile prin intermediul unui senzor de amprentă din mașină. Cu noul serviciu de plată digitală Mercedes pay+, producătorul introduce plățile native în mașină. Cu plățile native în mașină, vehiculul însuși permite acum autentificarea biometrică cu doi factori împreună cu senzorul de amprentă.

Nu mai este necesar să introduceți un PIN pe sistemul de infotainment MBUX sau să utilizați un dispozitiv mobil suplimentar, cum ar fi un smartphone, pentru a verifica o plată în mașină. În schimb, mașina în sine se transformă într-un dispozitiv de plată. Primele modele Mercedes-Benz disponibile cu senzori de amprentă sunt seriile EQS și EQE, Clasa S și Clasa C și noul GLC.

Vom putea plăti carburanții direct din mașină

Opțiunea plăților native în mașină va fi extinsă și către alte servicii legate de mașină, cum ar fi alimentarea cu combustibil. Șoferii Mercedes-Benz din Germania și din alte piețe pot plăti deja pentru alimentarea direct din mașină prin aplicația Mercedes me instalată pe telefon sau prin sistemul de infotainment MBUX folosind un PIN. Introducerea plăților native în mașină și autorizarea plăților prin amprenta digitală va face acest proces mai ușor și mai convenabil.

„Mercedes-Benz devine o companie bazată pe software, care oferă clienților o experiență digitală fără probleme. Prin urmare, serviciile noastre digitale trebuie să fie intuitive, convenabile și sigure. Acesta este motivul pentru care am stabilit Mercedes pay+ ca soluție de plată modernă și sigură. Ca atare, creăm o experiență complet nouă și îmbunătățită pentru clienți. Prin introducerea comerțului electronic nativ în mașină, suntem din nou pionieri și suntem la începutul unei dezvoltări promițătoare”, a declarat Franz Reiner, CEO al Mercedes-Benz Mobility.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide