Mercedes-Benz Vans raportează vânzări record în primul trimestru din 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 20 apr. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz Vans înregistrează cel mai bun prim trimestru din istorie, cu aproximativ 99.000 de autovehicule vândute la nivel mondial.

Cifrele de vânzări ale Mercedes-Benz Vans au crescut cu 12% în primele trei luni ale anului 2023. Au fost vândute în total 98.900 de autovehicule la nivel mondial, un rezultat istoric pentru primul trimestru. Ponderea autovehiculelor comerciale ușoare complet electrice a crescut cu 22%, ajungând la 3.600 de autovehicule. Cota eVans din totalul vânzărilor a crescut și ea la 3,6%, comparativ cu 3,3% în aceeași perioadă a anului trecut.

Mercedes-Benz Vans a reușit să crească semnificativ vânzările în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Segmentul de autovehicule comerciale ușoare pentru uz comercial a avut o contribuție semnificativă în perioada ianuarie-martie 2023, cu o creștere de 13%, ajungând la 83.800 de unități. Autovehiculele comerciale ușoare pentru uz privat au fost vândute într-un număr total de 15.000 de unități, ceea ce corespunde unei creșteri de 5%. Noua Clasă T, disponibilă din vara anului trecut, și Citan (pentru uz comercial), au convins numeroși clienți din segmentul autovehiculelor comerciale de mici dimensiuni (+89%). În segmentul autovehiculelor comerciale de dimensiuni medii, divizia a înregistrat o scădere de 2%.

Mercedes-Benz Vans își consolidează poziția în piață

Principala piață pentru Mercedes-Benz a fost regiunea europeană, importantă din punct de vedere strategic, acolo unde a cunoscut o creștere de 24% a vânzărilor, ajungând la 65.500 de autovehicule comerciale ușoare. Germania, cea mai mare piață de origine a diviziei, a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 20%, ajungând la 23.700 de autovehicule.

Câte mașini a vândut Mercedes-Benz în primul trimestru din 2023?

Vânzările Mercedes-Benz au atins valoarea de 503.500 de unități în primul trimestru. Vânzările de vehicule din clasa superioară și cele ale modelelor electrice au crescut cu 18%, respectiv 89%. Vânzările de vehicule electrice aproape s-au dublat, ajungând la valoarea de 51.600 de unități. Astfel, vehiculele electrice ajung la 10% din vânzările totale înregistrate de Mercedes-Benz în primul trimestru din 2023.

Cea mai mare piață a fost Asia, acolo unde au fost vândute 247.700 de unități, urmată de Europa cu 163.900 și America de Nord, acolo unde Mercedes-Benz a vândut 75.100 de unități.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide