Mercedes-EQ lansează EQB, cel mai frumos SUV electric – TEASER FOTO

Autor: Marius Vișan 16 apr. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz va dezvălui duminică, 18 aprilie 2021, SUV-ul compact, complet electric, EQB.

Premiera mondială a EQB – Mercedes-EQ Night Shanghai, va avea loc în cadrul primei zile dedicate presei a Auto Shanghai 2021. Având în vedere situația considerabil îmbunătățită din punct de vedere al pandemiei COVID-19 în China, dezvăluirea va fi posibilă în fața unei audiențe locale. Iar pentru presa internațională va fi disponibilă o înregistrare a întregului moment pe platforma online Mercedes.

Tema centrală a evenimentului o reprezintă gama complet electrică Mercedes-EQ, aflată în continuă dezvoltare, care amplifică obiectivul companiei „Lead in Electric”.

De asemenea, pe lângă premiera mondială a EQB și limuzina electrică din segmentul luxury, EQS, va avea premiera locală în Asia în cadrul EQ Night. Modelul EQS oferă o autonomie de pana la 770km (WLTP) si o putere de aproximativ 385kW, sistemul de propulsie EQS respecta toate cerințele unei limuzine progresiste din segmentul S-Class. EQS este prima limuzina luxury complet electrica din portofoliul Mercedes-EQ si redefineste acest segment. De asemenea, EQS este primul model cu o arhitectura modulara pentru limuzine electrice.

Mercedes-EQ continuă consolidarea gamei pentru toate segmentele: cele două inovații recente completează portofoliul format din:

-autoturismul compact EQA (EQA 250: consum combinat de putere: 15,7kWh/100km; emisii combinate CO2: 0 g/km)

-EQV (EQV 300: consum combinat de putere: 26,4-26,3 kWh/100 km; emisii combinate CO2: 0 g/km)

-SUV-ul EQC (EQC 400 4MATIC: consum combinat de putere: 21,5-20,1 kWh/100 km; emisii combinate CO2: 0 g/km)

Portofoliul înglobează acum 5 autoturisme și autovehicule comerciale ușoare 100% electrice.

Noul Mercedes-Benz EQB va seta un nou standard în clasa autoturismelor electrice compacte

Asta de datorează spațiului flexibil de care dispune. Astfel, există spațiu pentru până la 7 pasageri sau un volum de 1.700 de litri pentru bagaje. După lansarea locală din China, va urma versiunea europeană a EQB în decursul anului, urmând ca pe piața din Statele Unite ale Americii să fie disponibil începând cu 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide