Volkswagen ID.6 – Detalii de ultimă oră despre cel mai mare model electric al nemților

Autor: David Andrei 09 apr. 2021 Știri auto

Volkswagen pregătește lansarea lui ID.6, cel mai mare model al gamei electrice de până acum. Nemții lucrează la două versiuni diferite.

GALERIE FOTO

Volkswagen ID.6 va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Shanghai, care își va deschide porțile luna aceasta. Nemții vor expune acolo două versiuni. Este vorba despre ID.6 X și ID.6 Crozz.

Mașina are la bază conceptul Roomzz, pe care constructorul german l-a prezentat tot la Shanghai, în urmă cu doi ani. Designul versiunii de serie a fost deja dezvăluit atunci când mai multe fotografii cu modelul au apărut pe site-ul Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației din China. Este o procedură standard pentru omologare.

Volkswagen ID.6, disponibil și cu o configurație cu șapte locuri

ID.6 va avea la bază platforma MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru mașinile electrice. Acesta va măsura 4.876 milimetri în lungime, 1.848 de milimetri în lățime și 1.680 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său va fi de 2.965 de milimetri. Modelul va putea fi comandat și cu o configurație cu trei rânduri și șapte locuri.

Potrivit informațiilor publicate acolo, Volkswagen ID.6 va fi disponibil cu un motor electric, care dezvoltă 201 cai putere. Viteza sa maximă va fi de 160 km/h. Energia va fi stocată într-o baterie litiu-ion cu o capacitate de 82 kWh. Ulterior, își va face apariția în gamă și o versiune cu două motoare electrice și cu tracțiune integrală. Aceasta ar putea avea aproximativ 300 de cai putere.

Volkswagen ID.6, care va fi lansat inițial doar în China, se va alătura gamei care include hatchback-ul ID.3 și SUV-ul ID.4. În aceeași gamă cu emisii zero va ajunge, în curând, și un ID.5. În 2023, este programat să-și facă apariția și van-ul ID Buzz. Nemții iau în calcul și o electrică pe care să o poziționeze la baza gamei, atât ca preț, cât și ca dimensiuni. Cel mai probabil, aceasta va primi denumirea ID.1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide