Mercedes-Maybach S600 Pullman. Cum arată cea mai luxoasă mașină din lume?

Autor: Elena Luchian 19 iun. 2020 Știri auto

Mercedes-Maybach S650 Pullman este mașina construită pentru președinți, fețe regale și superstaruri. Nu oricine își permite ceea ce Supercar Blondie descrie ca fiind „cea mai luxoasă mașină din lume”.

GALERIE FOTO

Mercedes-Maybach S650 este limuzina pentru care adjectival “luxos” primește grad de comparație. 6 metri și jumătate în lungime de lux măsoară Pullman-ul de la Mercedes. Are un metru în plus față de limuzina Mercedes-Benz Clasa S cu ampatament lung. Numai ampatamentul este mai lung decât multe SUV-uri compacte: 4,41 metri.

Poate că jantele nu arată extraordinar, dar sunt speciale, pentru a oferi protecție suplimentară. Limuzina își poate continua deplasarea chiar dacă toate anvelopele au fost sparte.

Portiera grea se deschide încet și lasă la vedere un lounge de lux. Patru locuri individuale, patru fotolii, de fapt, îmbrăcate în piele, sunt gata să-și primească pasagerii. Sunt dispuse față în față și fiecare are propriul sistem de climatizare, planșa lui de control și măsuță extensibilă, dar și suport pentru picioare.

Ca la Rolls-Royce, pasagerii nu sunt nevoiți să se întindă să închidă portiera. Au la îndemână un buton în montant pentru acest lucru. Scaunele se pot înclina la 45 de grade, iar plafonul își poate schimba culoarea și jocul de lumini.

Între scaune, se regăsește frigiderul. Tot acolo sunt depozitate paharele de șampanie cu logo Maybach. Pentru ele există și suport special. Apare în spatele lor poziționate cu fața la sensul de mers și un CD player, din vremurile în care acestea încă mai erau la modă. Sistemul audio Burmester include 24 de difuzoare.

Mercedes-Maybach S600 Pullman are motor V12, care dezvoltă 523 de cai putere și un cuplu de 900 Nm și care este cuplat la o transmisie automată 7G-Tronic cu șapte rapoarte.

Pasagerii din Mercedes-Maybach S600 Pullman au lumea lor la bord

Compartimentul rezervat pasagerilor poate fi despărțit de cel ocupat de șofer printr-un perete de sticlă acționat electric, care, la apăsarea unui buton, poate deveni opac sau transparent. În dreptul lui, apare un televizor. Evident, la bord sunt și două telecomenzi.

Există și buton de intercomunicație, pentru ca șoferul să poată auzi comenzile VIP-urilor aflate în spate. Ei vor ști tot timpul viteza cu care rulează mașina, redată de un ceas analog, dar și temperatura exterioară.

Cât costă cea mai luxoasă limuzină?

Deși a fost produsă în 2016, limuzina condusă de Supercar Blondie în cel mai nou vlog a fost păstrată exclusiv în showroom. Nimeni nu a condus-o până în acest moment. Acum este de vânzare la un dealer din Dubai, specializat pe comercializarea mașinilor exotice. 870.000 de dolari costă limuzina. Nou-nouță și ultra-echipată, poate ajunge și la 1.800.000 de dolari. Depinde doar de preferințele clientului, care poate alege și blindaj. Versiunea blindată poartă denumirea Mercedes-Maybach S600 Guard cântărește nu mai puțin de 5,6 tone!

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide