Mercedes pregătește investiții de miliarde de euro pentru electrificarea gamei

Autor: Adrian Somai 21 mart. 2023 Știri auto

Mercedes își îndreaptă atenția din ce în ce mai mult către tranziția spre un viitor electric, fiind pregătită să facă investiții serioase în această direcție. Potrivit publicației Automotive News Europe, germanii sunt gata să pună la bătaie miliarde bune de euro pentru a își moderniza câteva dintre cele mai importante puncte de lucru pe care le au la această oră. Este vorba despre fabricile din China, Germania și Ungaria.

Oficialii de la Bruxelles au anunțat deja obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de dioxid de carbon per automobil pe parcursul ciclului de viață al vehiculelor, până în 2030. Totodată, autoritățile europene își propun să ajungă la un acord cu referire la anul 2035 pentru a pune capăt vânzărilor de automobile cu combustibili fosili. Una dintre țările care se opun vehement acestei măsuri se dovedește însă a fi chiar Germania.

Mercedes a luat însă în serios ideea electrificării, oficialii din conducerea producătorului german susținând că sunt gata să își electrifice gama de vehicule până în anul 2030, acolo unde condițiile pieței permit acest lucru. Pentru a putea face acest lucru, este nevoie însă de investiții considerabile, lucru știut și de oficialii celor de la Mercedes.

Sute de milioane de euro investite în fabrica din Ungaria

Joerg Burzer, director de producție în cadrul Mercedes, este unul dintre oficialii care au vorbit deschis despre acest subiect, declarând public că producătorul este pregătit să investească “o sumă de milioane formată din trei cifre per fabrică”. Totodată, Burzer mai spune că aceste sume sunt doar “pentru început”. Investițiile vor fi direcționate către fabricile Mercedes din Ungaria (Kecskemet), Germania (Rastatt) și China (Beijing).

Lucrările în cadrul uzinei din Germania vor debuta chiar în următoarele luni, acolo urmând să fie asamblat începând din anul 2024 și primul model dezvoltat având la bază platforma de vehicule compacte MMA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide