Noul Mercedes-Benz GLC Coupe este disponibil doar cu motorizări electrificate – GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Bârliga 14 mart. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a prezentat oficial noua generație GLC Coupe și acest model va putea fi comandat doar cu sisteme de propulsie electrificate. Pe lista de motorizări pentru noul GLC Coupe avem la dispoziție mai multe versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid.

Fanii Mercedes-Benz GLC Coupe au totuși motive de bucurie: intrarea în gamă este făcută cu versiunea GLC 200 4MATIC și aici avem doar un sistem mild-hybrid cu un generator de pornire integrat (ISG) de a doua generație și un sistem electric la bord de 48 de volți. Practic vorbim tot de un propulsor clasic, dar motorul termic este susținut prin acest sistem electrificat.

Starterul-generator integrat în variantele mild hybrid oferă pentru motorul cu ardere mai multă putere la turații mici. Suplimentat de turbocompresor, acesta oferă o putere mai mare. Sistemul electric de la bord de 48 de volți acceptă funcții hibride, cum ar fi deplasarea liberă, accelerarea și recuperarea energiei, crescând astfel eficiența. De asemenea, motoarele pornesc rapid și confortabil cu ajutorul ISG, cu funcția de pornire/oprire abia perceptibilă de șofer.

Noul Mercedes-Benz GLC Coupe disponibil doar cu motorizări electrificate

Noua generație Mercedes-Benz GLC Coupe poate fi comandată cu patru versiuni mild hybrid și în trei variante cu sistem plug-in hibrid. Lista este deschisă cu modelul de bază Mercedes-Benz GLC Coupe GLC 200 4MATIC echipat cu un propulsor de 2,0 litri și 204 CP. Continuăm cu GLC 220 d 4MATIC (motor de 2,0 litri / 197 CP), GLC 300 4MATIC (propulsor 2,0 litri/ 258 CP) și cea mai puternică versiune – GLC 300 d 4MATIC cu același motor de 2,0 litri și 269 CP.

Intrarea în gamă pentru noul Mercedes-Benz GLC Coupe echipat cu sistem de propulsie plug-in hibrid începe cu GLC 300 de 4MATIC ( motor 2,0 litri / 197 CP). GLC 300 e 4MATIC vine cu un motor pe benzină de 2,0 litri cu 204 și versiunea GLC 400 e 4MATIC oferă în plus 252 CP.

Sistemul de suspensie al noului GLC Coupe se bazează pe o nouă suspensie față cu patru brațe și o suspensie spate independentă cu mai multe brațe montată pe un cadru secundar. Modelele hibrid au suspensie pneumatică și control al nivelului la puntea spate în dotarea standard, iar restul variantelor sunt echipate cu o suspensie sport.

Lista de comenzi pentru noul Mercedes-Benz GLC Coupe va fi deschisă în luna iulie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide