Mercedes publică o nouă imagine teaser cu AMG C63 înainte cu două zile de debutul oficial

Autor: Adrian Somai 19 sept. 2022 Știri auto

Cu fix 63 de ore înaintea debutului oficial, Mercedes-AMG C63 a primit din partea constructorului german o nouă imagine teaser menită să stârnească și mai mult curiozitatea pasionaților auto nerăbdători să afle toate detaliile despre acest nou model.

Cu prototipul care îl înfățișa pe AMG C63 am făcut cunoștință chiar la începutul acestui an, atunci când producătorul german ni l-a prezentat în cadrul “Festivalului Vitezei” de la Goodwood. Nici la acea vreme nu era prea departe de versiunea de producție, însă acum nu ne mai despart decât câteva zile de lansarea oficială a sedanului.

Așa cum știm deja, unitatea de motorizare V8 aparține deja trecutului, noul AMG C63 urmând să fie echipat din punct de vedere tehnic cu noul motor M139 cu capacitate de 2.0 litri de pe modelele “45”. Cu o putere de până la 421 de cai putere, benzinarul M139 se dovedea a fi la lansarea din vara lui 2019 cel mai puternic motor turbo cu patru cilindri din lume care era integrat pe modele produse în serie. În cazul lui AMG C63, propulsorul va fi montat longitudinal și va oferi și mai multă putere.

Putere totală de aproximativ 670 de cai

Mercedes-AMG C63 va fi însă o mașină plug-in hybrid, așa că trebuie să spunem că va avea și un motor electric montat în partea din spate. De asemenea, vom avea și o baterie de 6.1 kWh. Per total, bolidul ar urma să beneficieze de o putere de aproximativ 670 de cai, ceea ce nu este deloc puțin! Spre deosebire de predecesorul său, care oferea doar tracțiune spate, noul C63 AMG va primi noua configurație 4Matic.

Ținând cont de faptul că avem în față de această dată o mașină PHEV, Mercedes-AMG C63 va beneficia și de o autonomie pur electrică. Totuși, suntem conștienți încă de acum de faptul că vă fi una destul de mică, având în vedere bateria de doar 6.1 kWh.

Mai multe detalii despre noul Mercedes-AMG C63 vom afla miercuri, 21 septembrie, atunci când bolidul va fi lansat oficial.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-AMG


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide