Mercedes va produce mai multe mașini electrice de lux

Autor: Ionuț Vîlciu 02 iul. 2022 Știri auto
Mercedes va produce mai multe mașini electrice de lux

Mercedes-Benz își adaptează rețeaua de fabrici pentru a produce mai multe mașini electrice de lux. Producătorul german se pregătește pentru electrificare totală, până la finele acestui deceniu, Reuters, citată de News.ro.

Compania Mercedes-Benz are ca scop reducerea emisiilor de CO2 per autoturism. Ținta propusă ar fi o scădere cu 50 de procente față de nivelul din 2020.

Mercedes ia măsuri pentru viitor

„Suntem pregătiți pentru creșterea rapidă a volumelor de vehicule electrice”, a declarat Joerg Burzer, membru al consiliului de administrație pentru producție și lanțul de aprovizionare. El a mai adăugat că această mișcare a rezultat în urma discuțiilor dintre conducerea companiei și reprezentanții angajaților.

Fabricile din Sindelfingen, Bremen, Rastatt, din Germania, dar și Kecskemet, din Ungaria, vor începe să producă noi modele. Acestea vor urma filosofia după care Mercedes se va ghida de acum înainte. Vor fi împărțite în trei categorii: Entry Luxury, Core Luxury și Top End Luxury.

Sistemele de baterii vor fi furnizate cu ajutorul unei rețele de producție care va avea fabrici pe trei continente.

„Producţia locală de sisteme de baterii este un factor cheie de succes pentru accelerarea electrificării gamei Mercedes-Benz şi o componentă decisivă pentru a putea satisface cererea globală de vehicule electrice”, potrivit companiei.

Vestea aceasta vine chiar după cea referitoare la faptul că Mercedes ar putea renunța la o parte din gama sa actuală de modele. Clasa compactă ar fi cea vizată, iar modele precum A Class sau B Class ar putea avea zilele numărate.

Sursa: News.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide