Merită 20.000 € un Volkswagen Golf Sportsvan? Mașină de familie compactă, ideală pentru oraș

Autor: Ionuț Vîlciu 14 feb. 2023 Știri auto

Volkswagen Golf este una dintre cele mai vândute mașini din lume, dar dacă nu credeți că este suficient de practic, s-ar putea ca aceasta să fie soluția.

Volkswagen Golf Sportsvan a fost lansat pe piață în anul 2012, fiind contemporan cu cea de a șaptea generație a modelului compact. Îl putem asemăna cu un Golf Plus, având o formă care duce mai mult spre cea a unui monovolum, decât spre cea a unui hatchback convențional.

Cam acesta era și scopul său, să ofere mai mult spațiu decât un Golf, spre exemplu, dar să păstreze niște dimensiuni relativ compacte. La exterior, ADN-ul Golfului se mai poate vedea, dar este ceva mai mare, de parcă ar fi fost puțin umflat. Interiorul este mai spațios, chiar dacă mașina nu este cu mult mai lungă decât un Golf normal din a șaptea generație.

Volkswagen Golf Sportsvan este mai practic decât o compactă obișnuită

Exemplarul despre care vorbim este vândut de Porsche Bank cu prețul de 20.000 de euro. Mașina este fabricată în anul 2017 și are la bord doar 43.616 km. Sub capotă regăsim un motor de 1,4 litri, pe benzină, cu o putere de 125 CP, legat la o cutie de viteze automată cu șapte rapoarte.

La exterior, mașina este finisată cu o nuanță de gri, jante din aliaj și șine pe plafon, un accesoriu util pentru cei ce doresc să monteze un portbagaj suplimentar sau alte accesorii.

Interiorul are un design familiar, care seamănă cu cel al unui Golf obișnuit și se aliniază la designul abordat de Volkswagen în acea perioadă. Avem multe nuanțe de gri, comenzi intuitive și multe spații de depozitare. Tapițeria este textilă și se află în stare bună, de așteptat de la o mașină cu puțini kilometri. Volanul multifuncțional este îmbrăcat în piele, iar în spatele său există un tablou de bord cu ceasuri analogice, între care este plasat un ecran de mici dimensiuni. Există și un ecran central cu navigație, care poate să afișeze și media și diferite alte comenzi.

În partea din spate, pasagerii au câte o măsuță montată pe spătarele scaunelor din față. Un aspect foarte util, mai ales pentru copii. Nici adulții nu se vor simți nelalocul lor, mai ales că spațiul este suficient. Și portbagajul oferă mai mult spațiu decât într-o compactă obișnuită, având un volum de 500 de litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche Bank


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide