Mai merită să-ți iei actuala Kia Sportage? În curând, vei putea comanda noua generație

Autor: Elena Luchian 25 iun. 2021 Știri auto

Noua generație Kia Sportage a fost prezentată oficial. Modelul din imagini este însă, rezervat pieței sud-coreene. Constructorul asiatic a decis, în premieră, să ofere o mașină complet diferită în Europa. Dar mai merită să-ți iei actuala Kia Sportage dacă, în curând, vei putea comanda noua generație?

GALERIE FOTO

Kia anunța pentru SUV-ul său compact un preț imbatabil prin Programul Rabla. Cea mai accesibilă versiune pornește, înainte de orice promoție, de la 17.983 de euro.

Este suma trecută în dreptul lui Sportage entry-level, cu motor 1.6 GDI cu 132 de cai putere și 161 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie manuală cu șase rapoarte, care expediază resursele către puntea față. Această versiune vine cu linia de echipare Plus. Mașina primește standard jante din aliaj de 16 inci și oglinzi electrice. Un sistem de aer condiționat cu reglaj manual și patru geamuri electrice completează lista de dotări.

Noua generație Kia Sportage pentru Coreea de Sud și SUA este diferită de modelul care va ajunge în Europa

Kia propune o generație nouă, cu un look inovator, conceput de specialiști din cadrul rețelei globale de design din Coreea, Germania, Statele Unite și China. Mașina preia liniile unui SUV coupe, cu acoperiș cu linie descendentă, un montant spate foarte scurt și o lunetă înclinată. Farurile în formă de bumerang și stopurile care urmează conceptul blocurilor optice spate de la noul EV6 completează imaginea futuristă a SUV-ului compact.

Și cabina a fost reconfigurată. Un instrumentar digital curbat, un ecran tactil nou și ventilații mari, plus un nou selector, de această dată rotativ, al transmisiei formează spațiul modern și aerisit de la interior. Dar versiunea din imagini va fi rezervată exclusiv pieței sud-coreene și americane. Rămâne de văzut cât din acest model va ajunge și la versiunea europeană.

Viitoarea generație Kia Sportage în versiune europeană este programată să-și facă apariția în toamnă. Până atunci, cei care vor un Sportage, pot profita de promoția Kia. Cea mai accesibilă versiune costă 16.483 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide