Oficial – Noua Kia Sportage nu seamănă deloc cu vechea generație

Autor: Elena Luchian 08 iun. 2021 Știri auto

Au apărut primele imagini oficiale cu noua Kia Sportage, iar mașina nu seamănă deloc cu generația pe care o înlocuiește. Noul model vine cu modificări îndrăznețe în ceea ce privește designul și cu tehnologie de ultimă oră. Această versiune va ajunge pe piețele din Asia și în Statele Unite. Sud-coreenii pregătesc alte surprize pentru clienții europeni.

GALERIE FOTO

Kia a reinventat Sportage. Cea de-a cincea generație a modelului propune un look robust și modern. Sud-coreenii îi trec în cont o imagine dinamică și dramatică. “O adevărată operă de artă”, transmit ei în comunicatul de presă.

Sportage preia noua filosofie de design a casei asiatice, Opposites United, și, implicit, elemente familiare deja fanilor brand-ului care au văzut noul model electric EV6. “Nu am vrut să facem un simplu pas înainte. Am vrut, în schimb, să trecem la un nou nivel în segmentul SUV”, susține Karim Habib, vicepreședinte senior și șef al Diviziei de Design Kia.

Pentru a desena noua Kia Sportage, specialiști din cadrul rețelei globale de design din Coreea, Germania, Statele Unite și China și-au unit forțele.

Partea frontală a modelului creează o impresie puternică. O grilă neagră, cu detalii grafice intereseante, este flancată de lumini de zi cu formă futuristă de bumerang și tehnologie LED. Sunt detalii care apăruseră, în ultimele luni, la randările digitale care circulau pe internet. Asiaticii susțin că partea frontală complexă formează un echilibru cu suprafețele simple. O bară frontală redesenată completează imaginea.

Kia a pregătit linii clare pentru profilul lui Sportage. În premieră în gamă, apare un acoperiș de culoare neagră, diferită față de vopseaua restului caroseriei. Montantul spate este înclinat și scurt, linia mediană este înaltă, iar linia acoperișului este descendentă, sporind senzația de dinamism.

Stopurile sunt unite de o bandă luminoasă, în stilul celei de la EV6, amplasată la înălțime.

Clienții vor putea alege o versiune Sportage X-Line. Aceasta va veni cu o bară și praguri diferite și bare pentru acoperiș. Pentru interior, viitorul posesor de Sportage va putea opta fie pentru verde, fie pentru negru.

Noua Kia Sportage – o cabină ultra-modernă

Cabina lui Sportage a fost reconfigurată în întregime. Constructorul asiatic a creat un spațiu orientat către șofer. Un display curbat integrează instrumentarul de bord digital și ecranul tactil și este flancat de ventilațiile mari. Această configurație asigură imaginea unui interior spațios.

În tunelul median, finisat în negru lucios, se poate observa un nou selector pentru transmisie, unul rotativ, cu butonul pentru Park în centru. Tot de acolo se poate comanda sistemul multimedia. Noua Kia Sportage primește materiale noi și noi opțiuni de culoare.

Această versiune va fi disponibilă doar pentru clienții asiatici și americani. Europenii vor primi o mașină cu design diferit, care va fi dezvăluită oficial în luna septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide