Merită să cumperi o Tesla cu Bitcoin? Sfaturile unui veteran al criptomonedelor

Autor: George Cristea acum 2 săptămâni Știri

După ce Elon Musk a anunțat că va accepta cumpărarea mașinilor Tesla cu Bitcoin, foarte mulți deținători de criptomonedă se întreabă dacă acest lucru este o decizie înțeleaptă. Merită să cumperi o Tesla cu Bitcoin? Iată sfaturile unui veteran al criptomonedelor care a făcut prima tranzacție cu Bitcoin.

Intră în Galeria FOTO

Bitcoin se află într-o perioadă favorabilă, cu cotații care se apropie de bariera de 50.000 de dolari. Din 2017 criptomonedele nu au mai avut o creștere atât de spectaculoasă ca în ultimele 6 luni. Este momentul în care toată lumea vrea o felie din acest tort al bunăstării, iar Elon Musk nu face excepție. Acesta a anunțat recent că va accepta plăți în Bitcoin pentru cumpărarea mașinilor Tesla. Mai mult, producătorul american a cumpărat Bitcoin în valoare de circa 1,5 miliarde de dolari pentru a putea face acest lucru. O decizie care s-ar putea să-l coste.

Dacă piața criptomonedelor ne-a învățat ceva în ultimii ani este faptul că volatilitatea atinge cote înalte. Cel mai clar au aflat acest lucru cei care au cumpărat în 2017 Bitcoin la prețul de 20.000 de dolari și au urmărit îngroziți prăbușirea cotațiilor până la circa 3.000 de dolari în 2019. Desigur, cei care au cumpărat Bitcoin la cotațiile din 2019 sunt acum fericiți, dar graficul poate merge în orice direcție. Prin urmare, cât este de înțelept să cumperi o mașină Tesla cu Bitcoin, așa cum a anunțat Elon Musk că vom putea, în perioada următoare?

Merită să cumperi o Tesla cu Bitcoin? Experiența este edificatoare

Deloc, dacă este să-l credem pe primul om care a folosit Bitcoin pentru a cumpăra ceva. Laszlo Hanyecz a cumpărat în 2010 două pizza pentru care a plătit 10.000 BTC. Astăzi, criptomonedele cheltuite atunci ar fi valorat aproape jumătate de milion de dolari. Acesta crede că l-ar fel s-ar întâmpla dacă ar cumpăra o mașină Tesla: peste câțiva ani valoarea criptomonedelor cheltuite ne-ar putea face să râdem la fel de tare ca și cumpărarea câtorva felii de pizza cu 10.000 BTC.

„Personal, nu sunt foarte interesat de Tesla. În 5 ani, cred că bitcoinșii pe care i-ai cheltui acum vor avea o valoare mai mare decât mașina”, spune Hanyecz, citat de Bloomberg.

Pentru cei mai mulți oameni, cumpărarea unei mașini e o decizie financiară importantă și nu e o idee bună să introduci în această tranzacție și un factor care ți-ar putea schimba viața (volatilitatea criptomonedelor – n.r.), spune Hanyecz. Deși susține că nu regretă cele două pizza cumpărate acum mai bine de 10 ani cu Bitcoin, Hanyecz este de părere că oamenii ar trebui să folosească monede obișnuite când fac cumpărături.Comentarii
Inchide