Metoda Accidentul – Poliția nu confiscă telefoane!

Autor: Elena Luchian 30 iul. 2020 Știri auto
Metoda Accidentul – Poliția nu confiscă telefoane!

Metoda Accidentul face victime de ani de zile. Poliția îi avertizează pe cei care ar putea fi păcăliți de persoane rău-intenționate: “Noi nu confiscăm telefoane!”

Sute de persoane au fost sunate în ultimii ani de persoane necunoscute. Acestea  le-au cerut bani în schimbul unui ajutor, explicând că o rudă sau un prieten apropiat a fost victima unui accident sau a accidentat pe cineva. Multe dintre persoanele contactate au virat bani în conturi comunicate de cei care i-au sunat fără să investigheze situația.

Poliția Română încearcă să prevină astfel de situații și avertizează pe pagina sa de Facebook. “Reprezentanții poliției sau ai parchetului NU confiscă telefoanele mobile ale celor implicați în accidente rutiere.”

Oamenii legii explică: “Dacă vă sună cineva care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenții către autorități sau sub orice alte motive, nu dați curs cererii și nu trimiteți bani, deorece există riscul major să deveniți victima unei înșelăciuni!”

Aceștia îi sfătuiesc pe cei contactați de necunoscuți să ia legătura, în cel mai scurt timp cu ruda la care face referire apelul. Doar așa pot verifica situația și pot afla adevărul.

Metoda Accidentul – cazuri grave

În urmă cu un an, o femeie în vârstă de 64 de ani s-a stins din viață după ce a căzut victimă metodei barbare a accidentului. Aceasta a fost sunată noaptea de persoane neidentificate. Acestea i-au spus că nepotul său suferise un accident și că, pentru operația acestuia, sunt necesare 20.000 de lei. Femeia, speriată, a suferit un infarct.

În această primăvară, un bărbat a fost prins în flagrant. Acesta primea un plic cu 2000 de lei de la o persoană pe care o contactase. Bărbatul o sunase spunând că este fiul ei, că se află în spital și că are nevoie urgentă de toți banii de care dispune. Fiica femeii a sunat la poliție.

Apeluri referitoare la metode similare au primit și polițiștii din județul Alba. Patru persoane au depus plângeri după ce au fost contactate de oameni care le-au cerut bani. O femeie a suferit un prejudiciu în valoare de 10.600 de lei, bani oferiți – a crezut aceasta – pentru intermedierea unei înțelegeri cu familia unui copil care ar fi fost accidentat de fiica sa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide