Metoda inedită folosită de Toyota UK pentru protejarea catalizatoarelor de hoți

Autor: Cristian Agatie 18 mai 2021 Știri auto

Metoda folosită de Toyota UK pentru protejarea catalizatoarelor de hoți este una inedită. Aceasta nu previne direct furtul, dar ajută la prinderea ulterioară a hoților, spun britanicii. Dacă și polițiștii sunt de acord, desigur.

Intră în Galeria FOTO

Catalizatoarele au devenit cele mai furate componente auto în întreaga lume, motivul fiind cantitatea mare de metale prețioase conținută de acestea. Este vorba de platină, rodiu și paladiu, ceea ce le face extrem de atrăgătoare pentru hoți. În plus, catalizatoarele sunt foarte ușor de furat, întreaga operațiune durând cel mult 2 minute.

Nu este de mirare că Toyota s-a gândit la clienții săi din Marea Britanie și a anunțat că îi va ajuta pe aceștia să se pună la adăpost de hoții de catalizatoare. Nu întâmplător, catalizatoarele montate pe mașinile hibride, așa cum sunt majoritatea comercializate de producătorul japonez, sunt favoritele hoților. Asta deoarece acestea conțin cantități mai mari de metale prețioase, iar starea generală este mai bună decât în cazul unui motor neelectrificat.

Metoda inedită folosită de Toyota UK pentru protejarea catalizatoarelor de hoți. Cum funcționează

Toyota UK a anunțat că va pune la bătaie un milion de lire pentru marcarea „discretă” a circa 100.000 de catalizatoare pe întreg teritoriul Marii Britanii. Tot ce au de făcut deținătorii de mașini Toyota este să se prezinte la reprezentanță. Metoda folosită are la bază „Smartwater”, un lichid inteligent cu o combinație unică, marcajele fiind complet invizibile. Astfel, metoda permite identificare precisă a unui catalizator, fără ca hoții să poată vedea marcajul.

Desigur, efectul marcajului cu Smartwater este eficient doar în măsura în care hoții sunt împiedicați să valorifice catalizatoarele furate. Dacă însă aceștia decis să le dezmembreze pentru a păstra doar prețiosul conținut din interior, ne așteptăm ca marcajul să nu conteze foarte mult.

Polițiștii sunt însă încredințați că inițiativa Toyota va da roade și-i va determina pe hoți să se gândească de două ori înainte de a fura un catalizator de pe o mașină Toyota sau Lexus. Noi credem că alte metode de protejare a catalizatorului sunt mult mai eficiente.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide