Metoda inedită prin care Mercedes-Benz reduce costurile. Fanii vor fi dezamăgiți

Autor: David Andrei 08 oct. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz pune la cale strategia pentru a reduce costurile. Metoda aleasă de compania premium îi va dezamăgi însă, pe unii fani.

GALERIE FOTO

Pentru a deveni o companie mai profitabilă, Mercedes-Benz trebuie să opereze reduceri masive de costuri. Pe lângă concedierile anunțate chiar înainte de pandemia de coronavirus, constructorul premium trebuie să elimine o serie de produse în anii care urmează. Astfel, va renunța la 40% dintre motoarele cu ardere internă până în 2025 și la 70% dintre ele până în 2030.

Obiectivul companiei este reducerea costurilor și cheltuielilor diviziei de Cercetare și Dezvoltare cu peste 20% în următorii 5 ani.

“În timp ce ne vom extinde gama de mașini electrificate către o cotă de peste 50% din cifra de vânzări totale, investițiile noastre în motoarele pe combustie se vor reduce rapid, iar numărul de motorizări pe combustie va scădea cu 70% până în 2020”, este planul dezvăluit de Markus Schaefer, directorul diviziei de Operațiuni de la Mercedes-Benz.

Mai mult, nu vor mai exista modele Mercedes-Benz cu transmisie manuală, o veste proastă pentru fanii schimbătorului de viteze. Odată cu dispariția pedalei de ambreiaj, aceștia vor putea comanda doar mașini cu transmisiile automate cu șapte și nouă trepte. Este o măsura pe care constructorul cu sediul la Stuttgart a pus-o deja în aplicare pe piața din Statele Unite. Era doar o chestiune de timp până când urma să renunțe la cutiile manuale și în Europa.

Compania nu a comunicat însă, modelele care vor rămâne primele fără transmisii manuale și nici când se va întâmpla acest lucru.

Ce se întâmplă cu Mercedes-Benz Clasa A și Clasa B?

Presa internațională merge și mai departe și scrie că modelele compacte cum sunt Clasa A și Clasa B ar putea dispărea complet din portofoliul companiei. “Am exagerat cu extinderea gamei”, susține CEO-ul Ola Kalenius, cel care i-a luat locul lui Dieter Zetsche.

Mercedes lucrează și la propriul său sistem de operare. Este vorba despre MB.OS (Mercedes-Benz Operating System), care va lua locul actualului MBUX (Mercedes-Benz User Experience) începând cu 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide