Metoda ingenioasă pe care o folosesc șoferii brașoveni pentru a „păcăli” barierele din zonele pietonale din oraș – VIDEO

Autor: ProMotor 03 iul. 2020 Știri auto

De curând, pe strada Postăvarului din Brașov a fost instalat un sistem inteligent cu barieră care permite accesul în zona pietonală doar autoturismelor care posedă Permis de Liberă Trecere eliberat de către Primăria Municipiului Brașov, precum și a autospecialelor instituțiilor publice.

Pe această stradă accesul se face cu ajutorul camerelor video care recunosc numerele de înmatriculare înregistrate în baza de date a barierei.

Intră în galeria foto

Această modalitate de acces a fost implementată cu succes în multe dintre orașe turistice din Europa, pentru a facilita atât accesul pietonal al turiștilor în zonele istorice, dar și al autovehiculelor aparținând riveranilor și agenților economici care își desfășoară activitatea în aceste zone, informează stiridebrasov.ro.

Plăcuța de înmatriculare pe bord și bariera se ridică

Poliția Locală Braşov a constatat un fenomen al încălcării regulilor de acces practicat de către anumiți cetățeni. Ei folosesc un număr de înmatriculare înregistrat în bazele de date ale barierei.

În momentul în care se apropie de barieră îl pun pe bord, iar bariera se ridică după ce recunoaște plăcuța de înmatriculare. În acest mod se circulă fără drept în zona pietonală, deranjând turiștii și locuitorii care nu se pot deplasa din cauza mașinilor.

Polițiștii pot da sancțiuni de până la 2.500 de lei

Polițiștii locali care acționează în zonă au constatat imediat aceste nereguli și au demarat procedura de identificare și sancționare a celor care se fac responsabili pentru încălcarea normelor legale. Amenzile pentru aceste încălcări pot ajunge până la suma de 2.500 de lei.

Autoritățile locale din Brașov fac apel la spiritul civic al cetățenilor pentru a sprijini municipalitatea prin respectarea regulilor.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură YouTube / Puzdrea Teodora



Comentarii
Inchide