MG Motor intră pe piața din România. Modelele MG vor fi disponibile în toată țara

Autor: Marius Vișan 25 dec. 2023 Știri auto

25MG Motor intră pe piața din România. Este a 23-a piață europeană și 9-a țara din centrul și estul Europei în care intră marca MG Motor, după începerea operațiunilor în zona noastră în Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Republica Ceha, Slovacia, Macedonia si Grecia.

Începerea vânzărilor de automobile MG la noi în tara a fost oficializată recent prin semnarea contractului de distribuție dintre MG Motor Europe si Quantum Auto Max.

Modelele MG vor fi disponibile în toată țara printr-o rețea națională de 23 de concesionari, care oferă si servicii post-vânzare.

Gama de modele este formata din două automobile electrice – MG4 EV si MG ZS EV, un model plug-in hybrid – MG EHS și două modele termice – MG ZS si MG HS. În viitor se vor alătura gamei si modelele Cyberster, MG5 si Marvel R.

Înmatriculările MG Motor în Europa s-au dublat în 2023

MG Motor Europe și-a început operațiunile de vânzări la sfârșitul anului 2019 și de atunci este în creștere continua în Europa. MG a înregistrat peste 26.500 de unități inmatriculate în Europa în septembrie anul acesta, marcând o creștere de 91% față de aceeași lună a anului trecut. De la începutul anului s-au vândut 163.200 de unități, în creștere cu 126%. Potrivit cifrelor de la Jato Dynamics, MG isi depășește concurenții, inclusiv Suzuki, Mazda și Mini.

Luna trecută, MG 4 a fost al doilea cel mai vândut vehicul electric din Europa – cea mai bună performanță de când a fost introdus în septembrie 2022. În această perioadă, MG a înregistrat peste 57.800 de unități ale acestui hatchback compact. În paralel cu extinderea rețelei europene, MG lucrează intens pentru a extinde gama de produse cu modele electrice atractive care să răspundă nevoilor șoferilor europeni exigenți.

Despre compania MG

MG a fost pionier încă de când producătorul auto a început in Marea Britanie ca Morris Garages în 1924, acum aproape o sută de ani. Acum, o nouă generație poate opta pentru un automobil de la aceasta marca simbol. Rafinat, inteligent, conectat și pregătit pentru viitor. Misiunea clară a MG este de a face mobilitatea electrică accesibilă tuturor șoferilor europeni care sunt gata să îmbrățișeze un nou stil de viață Eco.

MG oferă automobile electrice si termice inteligente, practice, sigure, la prețuri corecte și avansate din punct de vedere tehnologic, în diferite segmente, pentru diferite nevoi. Mașinile MG sunt dezvoltate în studiourile de design ale companiei SAIC din Shanghai, în colaborare cu studioul de design avansat din Londra. Automobilele MG sunt produse în China și disponibile deja în majoritatea țărilor europene.

Din 2007, MG este una dintre mărcile SAIC Motor, care este unul dintre cei mai mari zece producători de automobile din lume. SAIC Motor vinde un număr mare de mașini în China, construite impreuna cu partenerii săi de joint-venture Volkswagen Group și General Motors.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MG Motor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide