Hyundai Kona Electric: cât costă în România și ce dotări are

Autor: Adrian Somai 10 iul. 2023 Știri auto

Hyundai a prezentat la începutul primăverii noua generație a modelului Kona, un model popular și printre șoferii din țara noastră. Lăsând la o parte creșterea în dimensiuni a noilor modele și pachetul generos de sisteme avansate de asistență oferit de cei de la Hyundai, noul Kona vine și cu o versiune electrică atractivă pentru mulți.

În primul rând, noile modele vor crește în dimensiuni, noul Kona urmând să aibă o lungime de 4.355 de mm, o lățime de 1.825 de mm și o înălțime de 1.575 de mm. La interior, Hyundai a pregătit o abordare interesantă, noul Kona putând fi echipat cu ecrane panoramice duble integrate cu dimensiunea de 12.3 inci. Selectorul de viteze cu tehnologie shift-by-wire a fost mutat din consola centrală în spatele volanului, ceea ce permite mai mult spațiu de stocare în zona deschisă a consolei. Va fi disponibil și un sistem integrat de memorie pentru setările poziției scaunului și Digital Key 2 Touch, care utilizează tehnologia NFC specifică telefoanelor.

Până atunci însă, Kona Electric de generație anterioară este disponibil la ora actuală alături de două variante de propulsoare. Versiunea cu baterie de 64 kWh – 204 CP (150 kW), oferă o autonomie de 484 de kilometri (conform WLTP). Bateria de 39.2 kwh – 136 CP (100 kW), oferă o autonomie de 305 kilometri (WLTP). Ambele variante sunt disponibile cu un cuplu maxim de 395 Nm. Bateria poate fi încărcată în orice moment, la o stație de realimentare sau la o priză domestică.

Cât costă cel mai ieftin Hyundai Kona Electric în România

Prețurile pentru Hyundai Kona Electric de generație anterioară pornesc în țara noastră de la 22.390 de euro, preț aferent versiunii de 136 de cai putere. În acest caz vorbim despre o viteză maximă de 155 km/h și despre o accelerație de la 0 la 100 km/h care poate fi realizată în 9.9 secunde.

Nivelul de echipare Highway vine la pachet cu o serie întreagă de dotări importante: climatizare automată, cameră video spate, geamuri electrice față și spate, iluminare portbagaj, Smart Key, lumină ambientală, volan încălzit, senzori de ploaie, scaune față încălzite, pilot automat, anvelope Michelin, lumini de zi cu LED, lumini spate cu LED și o serie întreagă de sisteme de siguranță și securitate.

Cât costă cel mai scump Hyundai Kona Electric în România

Prețurile modelului Hyundai Kona Electric de generație anterioară pot ajunge până la 31.553 de euro, cu toate taxele incluse. În acest caz, avem o putere de 204 cai și un cuplu maxim de 395 Nm, aceste cifre asigurând o viteză maximă de 167 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în 7.9 secunde.

Nivelul de echipare Luxury vine la pachet cu o serie întreagă de dotări importante: climatizare automată, cameră video spate, control transmisie automată, geamuri spate și lunetă fumurii, încărcare wireless, Keyless entry/start system, oglindă interioară heliomată, volan încălzit și îmbrăcat în piele, scaune față încălzite, tapițerie din piele și stofă, anvelope Michelin, comenzi audio pe volan, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide