MG va aduce la Salonul Auto de la Geneva un sedan electric cu 800 km autonomie

Autor: Ionuț Vîlciu 22 feb. 2024 Știri auto
MG va aduce la Salonul Auto de la Geneva un sedan electric cu 800 km autonomie

MG va lansa un nou sedan electric la Salonul Auto de la Geneva. Noul model va putea parcurge până la 800 km cu o singură încărcare.

Producătorul britanic MG va lansa un nou sub-brand premium în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Denumit Intelligent Mobility (IM), acesta va debuta alături de primul său model electric, reprezentat de un sedan cu până la 800 km autonomie.

Doar câteva zile ne mai despart de deschiderea Salonului Auto de la Geneva, ediția 2024, eveniment ce își va deschide porțile în data de 26 februarie. Deja știm că Dacia va aduce 3 mașini la Geneva, acestea fiind noua generație Duster, Spring facelift și Sandrider, prototipul care va concura în Raliul Dakar începând cu 2025.

Totuși, Dacia nu este singurul producător care vine cu noutăți la Geneva, deoarece avem câteva nume importante pe listă, printre care se numără și MG, proaspăt revenit pe piața din România.

MG lansează un nou model electric. Va putea parcurge până la 800 km cu o incărcare

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, MG va prezenta noul său sub-brand, numit Intelligent Mobility, IM pe scurt, care va debuta odată cu un model nou, un sedan complet electric ce promite o autonomie de până la 800 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

Primul model al brandului IM va fi un sedan premium complet electric. Va purta numele de IM L6, iar compania spune că va putea sprinta de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde. Mai mult, va putea fi comandat alături de două variante de baterii.

În timp ce versiunea echipată cu o bateria litiu-ion va avea o autonomie de 600 de kilometri, exemplarele echipate cu baterie de tip solid state vor putea parcurge până la 800 km cu o singură încărcare.

De asemenea, tot la Salonul Auto de la Geneva va fi prezentat și noul MG3, un viitor rival pentru Dacia Sandero și pentru celelalte hatchback-uri accesibile din segmentul B.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MG


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide