Rivalul Daciei Sandero vine din China! Ar putea oferi și un propulsor hibrid, asemenea Daciei Duster – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 ian. 2024 Știri auto

MG se pregătește de lansarea unui nou hatchback subcompact, model ce ar putea concura direct cu Dacia Sandero. Noul MG3 ar putea oferi inclusiv o motorizare full-hybrid.

Noua generație a hatchback-ului subcompact MG3 urmează să își facă debutul oficial în data de 26 februarie, la Salonul Auto de la Geneva. Lansarea iminentă a noului model a fost confirmată de producător pe rețelele de socializare, acolo unde am primit și câteva teasere cu noul model.

Viitorul MG3 împrumută elemente de design de la mașinile din gama de preț superioară a producătorului, astfel că putem observa elemente asemănătoare cu ceea ce putem vedea pe MG5 sau MG7.

Partea frontală are o bară agresivă, ascuțită, cu faruri subțiri. Există o singură grilă de mari dimensiuni, flancată de două elemente ce seamănă cu doi colți. Din profil, mașina are un aspect mai musculos decât înainte, cu linii mai bine definite. Partea din spate este caracterizată de cele două stopuri orizontale, ce conferă mașinii un aspect destul de convențional, comparativ cu modele precum MG4.

Noul MG3 ar putea fi un rival pentru Dacia Sandero

Viitorul MG3 va fi vândut inclusiv pe piața din Europa. Dat fiind faptul că MG a intrat de curând și pe piața din România, ne putem aștepta ca noul model al brandului britanic deținut de chinezii de la SAIC să ajungă și în țara noastră. Acest lucru l-ar poziționa în segment cu Dacia Sandero, ambele fiind modele subcompacte. Dată fiind abordarea de buget a lui MG, Dacia ar putea avea un nou concurent pentru popularul model Sandero.

Potrivit Cascoops, MG3 va fi echipat cu un grup motopropulsor de tip full-hybrid, care cuprinde un motor pe benzină de 1.5 litri, un singur motor electric și un acumulator litiu-ion. Este de așteptat ca MG3 să fie pus în vânzare în Europa, Marea Britanie și regiunile Asia-Pacific la scurt timp după debutul său la Geneva. Este sigur să presupunem că modelul va rămâne la un preț competitiv, asemenea predecesorului său.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MG


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide