MG3 debutează oficial la Geneva. Rivalul Daciei Sandero are un propulsor hibrid cu aproape 200 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 26 feb. 2024 Știri auto

Producătorul britanic MG a prezentat oficial noua generație MG3 la Salonul Auto de la Geneva. Hatchback-ul subcompact va concura cu Dacia Sandero.

Salonul Auto de la Geneva a început și deja am putut vedea câteva modele în premieră, precum noul Renault 5 Electric. O altă lansare importantă din cadrul Salonului Auto de la Geneva este noua generație MG3. În premieră, MG3 va putea fi cumpărat și în Europa odată cu lansarea acestei noi generații, ceea ce îl face un concurent direct pentru Dacia Sandero, Peugeot 208, Opel Corsa etc.

Pentru prima dată, MG3 va fi disponibil pentru clienții din toată Europa, fiind oferit anterior doar în Marea Britanie. Trei specificații vor fi disponibile în Europa la lansare, toate împărțind noul sistem de propulsie Hybrid+. MG spune că acum folosește o baterie mai mare și un motor electric mai puternic, pentru performanțe și eficiență superioare.

Noul MG3 se remarcă rapid prin designul agresiv, vizibil în partea frontală, în special. Designul agresiv este accentuat de bara frontală ce include o grilă de mari dimensiuni, flancă de faruri ascuțite, fiind puternic sculptată.

Nervurile puternice se continuă și pe partea laterală, iar spatele păstrează aerul dinamic, ton dat încă din partea frontală. Stopurile ascuțite și difuzorul integrat în bara spate contribuie la aspectul sportiv al micului hatchback.

MG3 Hybrid – Un nou hatchback subcompact pentru Europa

Interiorul noului model are un design convențional, cu câteva elemente pe care le-am întâlnit și pe MG4 electric. Mașina folosește un instrumentar de bord digital de 7 inch și un ecran central de 10,25 inch. În plus, sub acesta vedem un rând de butoane fizice pentru cele mai importante funcții ale mașinii.

Adevărata atracție se află sub capota micului model, deoarece MG se laudă cu performanțe foarte bune pentru segmentul din care face parte noul MG3. Mașina folosește un motor termic de 1,5 litri, ce dezvoltă 102 CP, cuplat cu un motor electric de 136 CP. În momentul în care cele două motoare funcționează simultan, puterea propulsorului este limitată la 194 CP.

Motorul hibrid este cuplat la o transmisie automată cu doar 3 trepte de viteză, care transmite puterea exclusiv pe puntea față. Astfel, MG3 poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 8 secunde, viteza maximă fiind de 170 km/h. MG spune despre noul său model că este cel mai rapid în repriza 0-100 de km/h din segment.

Compania spune despre propulsorul noului model că are o eficiență de 41%. De asemenea, MG3 Hybrid+ promite un consum de 4,4 litri per 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MG Motor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide