Mick Schumacher va debuta în Formula 1 în Marele Premiu al Germaniei

Autor: George Cristea 29 sept. 2020 Știri auto

Mick Schumacher va debuta în Formula 1 în Marele Premiu Eifel (fost Mare Premiu al Germaniei). Acesta se va desfășura weekendul următor la Nürburgring. Fiul multiplului campion Michael Schumacher va participa la sesiunea de antrenamente ca pilot al echipei Alfa Romeo.

Intră în Galeria FOTO

Mick Schumacher, fiul legendarului campion de Formula 1 Michael Schumacher, va debuta în Formula 1 în următoarea cursă de la Nürburgring. Fiul lui Schumacher va conduce un monopost de Formula 1 al echipei Alfa Romeo în prima sesiune de antrenamente din weekendul următor. Pentru aceasta, pilotul titular Antonio Giovinazzi îi va ceda lui Mick comanda monopostului. Giovinazzi va reintra pe circuit în a doua sesiune de antrenamente libere.

Nu este neobișnuit ca un campion de Formula 1 să aibă un fiu care să concurez și chiar să câștige în Marele Circ. De fapt, s-a întâmplat de 12 ori în istorie, iar Mick Schumacher ar putea să fie al 13-lea pilot de Formula 1 care urmează tatălui său la volanul unui monopost.

Mick Schumacher calcă pe urmele altor campioni

De câteva ori, atât tatăl cât și fiul au câștigat titlul de campion al Formulei 1. Este cazul celor doi Hill (Graham și Gordon) și Rosberg (Keke și Britney). O mențiune specială o primește Villeneuve, tatăl Gilles având calitățile unui campion mondial, fără să devină vreodată, în timp ce fiul său Jaques a reușit să câștige titlul în Formula 1.

Weekendul următor este un weekend special pentru Mick Schumacher. În ciuda faptului că nu a fost în plan (din cauza epidemiei de coronavirus), acesta va avea ocazia să conducă în Marele Premiu Eifel de pe Nürburgring. La fel de importantă este această cursă și pentru Louis Hamilton, care are șansa să îl ajungă pe Michael Schuimacher ca număr de victorii în Formula 1: 91. Desigur, dacă va câștiga.

Mick Schumacher a mai condus un monopost de Formula 1, dar a fost vorba de unul vechi, folosit de tatăl său în sezonul 2002, pentru un tur demonstrativ. Acum are ocazia să facă acest lucru la volanul unui monopost actual, într-un weekend oficial.

Mick Schumacher pilotează pentru Prema Motorsport îm Campionatul de Formula 2, unde conduce autoritar, cu 191 de puncte. Chiar dacă a câștigat numai două dintre cele 20 de curse, Mick este un pilot constant, ajungând pe podium de zece ori în acest sezon.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide