Momentul emoționant în care Mick Schumacher conduce monopostul tatălui său – VIDEO

Autor: ProMotor 15 nov. 2019 Știri auto

Mick Schumacher, băiatul lui Michael Schumacher, şi-a văzut visul îndeplinit. A condus maşina de F1 cu care tatăl său a concurat acum aproape 20 ani în competiţii. Evenimentul a avut loc în Italia, pe circuitul de la Fiorano. Momentul a fost importalizat într-un videoclip emoționant.

Acesta, care trage paralele între cariere lui Michael Scumacher și cea a fiului său, îl prezintă pe acesta din urmă la volanul monopostului cu numărul 219. Mick Schumacher, care este campion european de Formula 3 în 2018 și care concurează anul acesta în Formula 2, a făcut emoționantul pas în monopostul tatălui său la Fiorano, circuitul de casă al Scuderia Ferrari.

În 2002, Michael Schumacher a câştigat, cu aceeaşi maşină, 11 din cele 17 curse, iar acum momentul a fost împărtăşit de Mick alături de fanii săi, pe conturile de socializare. O parte din încasările obținute la licitația RM Sotheby’s vor merge la fundația Keep Fighting, o inițiativă nonprofit fondată de familia Schumacher.

„Visul meu a devenit realitate”, s scris Mick, după ce a condus monopostul tatălui său. Legendara mașină va fi vândută la o licitaţie RM Sotheby’s care se va ține la Abu Dhabi pe 30 noiembrie. Suma așteptată pentru această tranzacție este cuprinsă între 5.5 şi 7.5 milioane de dolari. Oliver Camelin, șeful vânzărilor europene la RM Sotheby’s, a reacţionat şi el după moment: „Să îi unim pe Mick şi F2002 a fost un moment deosebit de important pentru noi toţi. A fost ceva incredibil nu numai pentru noi, ci și pentru Ferrari şi pentru Formula 1. Acest lucru se poate întâmpla o singură dată în viaţă”.

La începutul anului, Ferrari a emis un comunicat prin care a transmis că Mick Schumacher a semnat cu Scuderia, unde va face parte din programul destinat tinerilor piloţi, care se numeşte ”Ferrari Driver Academy”.

Tatăl lui Mick, Michael Schumacher, a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de şapte ori în ”Marele Circ”: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide