Mick Schumacher va pilota, în premieră, un monopost Mercedes în cadrul unui test

Autor: Ionuț Vîlciu 31 mai 2023 Știri auto

Mick Schumacher va pilota în premieră un monopost Mercedes de Formula 1 cu ocazia unui test organizat de echipa germană.

Mick Schumacher, fiul celebrului pilot Michael Schumacher, câștigător a șapte titluri mondiale în Formula 1, va testa pentru prima dată cu echipa germană Mercedes-AMG Petronas, potrivit HotNews.ro.

Pilotul de rezervă al constructorului german va testa monopostul Mercedes pentru producătorul de pneuri Pirelli, pe circuitul de la Barcelona, după weekendul de Mare Premiu, care se desfășoară în perioada 2 – 4 iunie.

Va fi primul contact real cu monopostul Mercedes de Formula 1 pentru Mick Schumacher, deoarece el a testat până acum mașina doar pe simulator. Această ieșire vine după o pauză de câteva luni. Mick Schumacher a venit în Formula 1 în 2021, adus în Marele Circ de echipa americană Haas, pentru care a concurat timp de două sezoane.

Mercedes este doar pe locul al treilea în clasamentul constructorilor

Piloții titulari ai echipei germane, septuplul campion mondial Lewis Hamilton și colegul său George Russell vor concura în Marele Premiu al Spaniei, care se desfășoară duminică, 4 iunie, pe circuitul de la Barcelona.

Deocamdată, Mercedes se clasează doar pe locul 3 la constructori, cu 119 puncte, la doar un punct distanță de Aston Martin. Cu toate acestea, sunt departe de echipa austriacă Red Bull, care este la vârful clasamentului cu 249 de puncte și a câștigat toate cele 6 etape de până acum.

Etapa din Spania va fi una importantă pentru Mercedes, deoarece au adus actualizări importante la Monaco, dar care vor trebui validate pe un circuit obișnuit, deoarece un circuit atât de scurt și întortocheat precum cel din Principat nu oferă date concludente. Chiar și așa, cei doi piloți de la Mercedes s-au clasat pe locurile 4 și 5, dar rămâne de văzut dacă au recuperat suficient față de monopostul celor de la Red Bull.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: element.envato.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide