Motivul pentru care mii de mașini sunt încă la bordul unui vas răsturnat în urmă cu 2 ani

Autor: Elena Luchian 18 mai 2021 Știri auto

Aproape doi ani au trecut de când un vas cu peste 4.000 de mașini s-a răsturnat în apropierea coastei de est a Statelor Unite. Mii de mașini sunt încă la bord. Telenovela continuă. Vasul, aflat încă în apă, a luat foc, în timpul operațiunilor de recuperare.

GALERIE FOTO

Vasul sud-coreean s-a răsturnat pe 8 septembrie 2019, la scurt timp după miezul nopții. Echipajul, alcătuit din 24 de persoane, a fost salvat de către Paza de Coastă. Dar ambarcațiunea se află, de atunci, exact în același loc.

Vasul MV Golden Ray a fost construit de Hyundai în 2017, la Ulsan, în Coreea de Sud. În septembrie 2019, acesta ar fi trebuit să ajungă din SUA spre Orientul Mijlociu. La bordul său, în momentul incidentului, se aflau 4.200 de mașini marca Hyundai și Kia și 150.000 de litri de combustibil. O mare parte din carburant a fost evacuat în primele zile de după accident. litrii rămași se regăsesc în rezervoare și în conducte.

Mii de mașini și bucăți dintr-un vas răsturnat, pe fundul oceanului?

Autoritățile au pus la cale un plan pentru a extrage ambarcațiunea uriașă din apele Oceanului Atlantic. Nava urma să fie tăiată în opt bucăți. Autoturismele aflate la bord ar fi căzut, pur și simplu, în apă. Acesta ar fi fost prinse de o plasă specială, de mare rezistență, cu ajutorul căreia urmau să fie aduse la țărm. Paza de Coastă infirmă zvonurile potrivit căreia bucățile din navă și mașinile aflate la bord vor rămâne pe fundul oceanului. Acestea vor fi transportate către depozite de fiare vechi din statul american Louisiana pentru dezmembrare și reciclare.

Planul însă, pare să fie un eșec, iar operațiunea s-a dovedit a fi mult mai complicată decât părea la început. Doar 200 de mașini au fost recuperate. În momentul în care echipele speciale au început tăierea celei de-a treia bucăți, la bordul navei a izbucnit un incendiu. Cel de-al treilea segment include zona rezervoarelor și conductelor de combustibil. Astfel, în ciuda pregătirilor și testelor, izbucnirea unui incendiu nu reprezintă o surpriză.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide