Motivul pentru care peste 4.000 de mașini se află încă la bordul unui vas răsturnat cu 10 luni în urmă

Autor: Elena Luchian 10 iul. 2020 Știri auto

Peste 4.000 de mașini se află încă la bordul unui vas răsturnat cu 10 luni în urmă, în apropiere de coasta de est a Statelor Unite. Vasul plecase din portul Brunswick din Georgia către Orientul Mijlociu.

GALERIE FOTO

Vasul sud-coreean s-a răsturnat cu 4.200 de mașini Hyundai și Kia la bord pe 8 septembrie 2019, la scurt timp după miezul nopții. Toate cele 24 de persoane aflate la bord au fost salvate de către echipajele Pazei de Coastă. Dar ambarcațiunea se află, de atunci, în același loc. Niciuna dintre mașini nu a fost recuperată. Autoritățile pun la punct strategia pentru a putea scoate vasul din apă cu tot cu vehicule.

Vasul MV Golden Ray a fost construit de către Hyundai în 2017, în Ulsan, Coreea de Sud. Acesta, având o lungime de aproximativ 200 de metri, va fi tăiat în opt bucăți, cu ajutorul unei nave dotate cu un ferăstrău uriaș. Specialiștii susțin că nici așa nu pot evita eventuale explozii ș incendii.

Aproximativ 150.000 de litri de combustibil mai sunt la bord, dar cea mai mare parte a carburantului a fost evacuată în primele zile de la incident. Pentru recuperarea cantitații rămase și pentru a limita poluarea, se vor amplasa sub vas mai multe rezervoare de mari dimensiuni.

Ce se va întâmpla cu mașinile aflate la bordul acestui vas răsturnat?

Cei care pun la cale strategia sunt conștienți că multe dintre cele 4.200 de vehicule aflate la bord vor ajunge în apă. Pentru ca recuperarea lor să fie mai facilă, aceștia plănuiesc să pună, sub ambarcațiune, o plasă de înaltă rezistență, care să oprească vehiculele să ajungă pe fundul apei.

Ultima etapă a operațiunii presupune încărcarea celor opt bucăți taiate pe vase de dimensiuni mai mici și transportarea lor către depozite de fiare vechi din statul american Louisiana pentru demembrare și reciclare. Opțiunea aruncării acestora pe fundul Oceanului Atlantic a fost infirmată de Paza de Coastă.

Nu se știe câte dintre cele peste 4.000 de mașini aflate la bord mai pot fi salvate.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide