Mini Countryman electric este primul Mini produs în Germania și poate parcurge peste 460 KM cu o singură încărcare – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 sept. 2023 Știri auto

Noul Countryman a fost prezentat alături de noul Mini Cooper electric. Crossover-ul are acum propulsie complet electrică, este mai spațios și primește tehnologii de ultimă oră.

Mini prezintă ce-a dea treia generație a celui mai mare model al său, Countryman. Asemenea noului Mini Cooper, și Countryman adoptă propulsia complet electrică. Designul a fost și el împrospătat, fiind asemănător cel al noii generații Mini Cooper. Esența Mini rămâne, doar că a fost umflată, pentru a fi transpusă într-un crossover.

Măsurând 4.433 mm lungime, 1.843 mm lățime și 1.656 mm înălțime, noul Countryman este mai înalt cu 60 mm mai lung cu 130 mm față de predecesorul său. În partea frontală, noua generație are o nouă grilă octogonală, asemenea lui Mini Cooper electric, care integrează un mic senzor radar utilizat pentru sistemele de asistență de condus de Nivel 2 ale vehiculului, precum și lumini de zi LED configurabile care oferă până la trei semne de iluminare, sistem similar cu cel al noului model de clasă mică.

Pe lateral observăm un nou design al montantului C care, în funcție de nivelul de echipare ales, poate avea diferite forme. De asemenea, noul model poate fi echipat cu jante de până la 20 de inch în diametru, iar partea din spate prezintă stopuri cu tehnologie full LED.

Interiorul noului Mini Countryman are un aspect minimalist

Ca și în cazul noului Mini Cooper, Countryman 2024 vine cu o planșă de bord curbată, acoperit cu suprafețe textile pe unele niveluri de echipare și un ecran OLED central rotund de 9,44 inch (240 mm). Acesta este responsabil cu afișarea tuturor informațiilor, de la viteza de deplasare la informații de navigare și starea bateriei.

Noul Countryman poate acomoda până la 5 pasageri. În plus, Mini spune că, dacă banchetele sunt puse în poziția lor normală, portbagajul are un volum de 460 de litri. Bancheta spate poate culisa înainte sau înapoi, pentru a crea mai mult spațiu în portbagaj sau pentru a crea mai mult loc la picioare pentru pasageri. De asemenea, dacă aceasta este rabatată complet, atunci spațiul din portbagajul lui Mini Countryman ajunge la un volum de 1.450 de litri.

Până la 462 de kilometri de autonomie electrică

Noul Countryman electric va fi disponibil în două versiuni. Cea de bază este intitulată Countryman E și are o autonomie WLTP comunicată de 462 de kilometri. Acesta este pus în mișcare de un motor electric montat pe puntea față. Unitatea produce 204 CP și 250 Nm cuplu.

Versiunea de top, Countryman SE ALL4, este echipată cu două motoare electrice, care produc împreună 313 CP și 494 Nm cuplu maxim. Autonomia este ceva mai mică, ce-i drept, fiind cotată la 433 de kilometri. Versiunea de bază poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 170 km/h, în timp ce modelul mai puternic poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde și atinge 180 km/h viteză maximă

Producția celei de-a treia generații Mini Countryman va începe la fabrica BMW Group din Leipzig, Germania, la sfârșitul acestui an. Astfel, noul Countryman va deveni primul model Mini produs în Germania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide