Mini prezintă un nou set de imagini cu viitoarea generație Countryman – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 aug. 2023 Știri auto

Mini publică o nouă serie de imagini cu noua generație Countryman. Noul model apare, deocamdată, sub camuflaj.

Noua generație Mini Countryman va fi dezvăluită în mod oficial în toamna acestui an, dar, până atunci, Mini ne oferă încă un set de imagini cu câteva prototipuri camuflate. De această dată, mașinile au fost fotografiate în regiunea Highlands, din Scoția. Chiar dacă încă se află sub camuflaj, putem admira peisajele montane în care este testat noul model.

Traseul pe care noul Countryman și-a încercat abilitățile off-road și a pus la încercare sistemul de tracțiune integrală. Traseul a inclus mai multe obiective turistice aflate în regiune, printre care se numără castelul Stirling, lacul Loch Lomond, lanțul muntos Glecoe și râul Etive. Astfel, mașina este pusă la încercare în diferite scenarii, inclusiv pe drum pavat sau în teren ceva mai accidentat.

Noul Mini Coutryman va avea și o versiune complet electrică

Countryman SE ALL4 va fi primul vehicul complet electric al mărcii cu tracțiune integrală. Două motoare electrice amplasate pe puntea față și spate dezvoltă împreună o putere maximă de 313 CP. Capacitatea bateriei este de 64,7 kWh, iar compania susține că noul model va oferi o autonomie de aproximativ 450 de kilometri.

Noul Countryman are o abordare eco și la interior, acolo unde suprafețele planșelor de bord, volanului, tapițeriei și podelei vehiculului, precum și covorașele sunt realizate din poliester reciclat obținut din sticle PET și resturi de covoare. Mini susține că în acest fel vor reduce emisiile de CO2 de-a lungul lanțului valoric cu până la 85%.

Noul MINI Countryman va fi produs, în premieră, la uzina din Leipzig. În această facilitate BMW Group investește peste 800 de milioane de euro și capacitatea de producție de componente electronice va fi extinsă cu opt linii de producție până în 2024. Noua generație Countryman va fi produsă la această fabrică începând cu luna noiembrie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide