MINI John Cooper Works în ediția specială Bulldog Racing

Autor: Marius Vișan 21 aug. 2023 Știri auto

Bulldog Racing oferă acum clienţilor săi oportunitatea pentru o conversie de curse: modelul special Bulldog Racing Edition. Fiecare model este construit după specificaţiile clientului şi configurat individual pe Nordschleife înainte de livrare.

Modelul ediție specială are la bază un MINI John Cooper Works cu transmisie manuală cu şase trepte şi motor cu o putere de 231 CP (170 kW) şi un cuplu maxim de 320 Nm.

Cu acest model special, echipa privată din Nürburg omagiază cea mai bună clasare pentru un MINI într-o cursă de 24 de ore din istoria de 64 de ani a mărcii. Motorul şi multe dotări ale modelului special sunt similare cu cele ale maşinii de curse cu numărul de concurs #126 ce a fost înscrisă de Bulldog Racing, dar dotările de siguranţă impuse de regulamentul competiţiei au fost eliminare în favoarea caracterului practic pentru utilizare zilnică.

Prin utilizarea diferitelor componente de motorsport, care pot fi combinate şi montate individual, în funcţie de preferinţele clientului, Bulldog Racing Edition creează un adevărat „sentiment de curse” pentru şosea.

Piesa centrală a ediţiei este suspensia KW V3

Asta înseamnă amortizare reglabilă în compresie şi detentă care, printre altele, măreşte aderenţa, îmbunătăţeşte comportamentul în viraje şi creşte siguranţa la limită. Configurarea suspensiei este efectuată pe Nürburgring-Nordschleife, individual pentru fiecare automobil, de către unul dintre piloţii profesionişti ai Bulldog Racing. Jantele OZ HyperGT de 17 inchi, din aliaj, în combinaţie cu evacuarea sport a brandului Remus conferă fiecărui automobil un aspect discret, dar inconfundabil. Un motiv de onoare: după experienţe bune cu anvelopele de curse, Pirelli furnizează anvelopele pentru modelul special, care este echipat cu P Zero Performance în dimensiunea 205/45R17. Setul Stern Performance Parts Clubsport înlocuieşte bancheta cu o bară cu plasă şi covor. Reducerea de masă rezultată îmbunătăţeşte performanţa maşinii.

Unul dintre punctele de atracţie vizuală de la exterior este folia decorativă mare Bulldog Racing pentru acoperiş, care în mod tradiţional este prezentă pe fiecare maşină de curse a echipei. În interior, fiecare ediţie Bulldog Racing vine cu o emblemă individuală care identifică maşina ca o ediţie limitată numerotată şi care documentează ziua în care suspensia a fost setată pe Nordschleife, precum şi cu diverse alte dotări discrete.

„Pentru a putea îndeplini cea mai largă gamă posibilă de dorinţele individuale, fiecare maşină este personalizată în funcţie de preferinţele clientului şi, prin urmare, este unică. Modelul nostru special arată ce modificări putem face maşinii. De asemenea, suntem încântaţi că putem oferi acest serviciu clienţilor cu MINI mai vechi decât generaţia actuală, din 2014 încoace”, spune Alexander Schabbach, directorul general Bulldog Racing.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide