Mini lansează ediția specială Pat Moss pentru modelul Mini Hatch

Autor: Cristian Gubandru 08 mart. 2022 Știri auto

Brandul Mini sărbătorește Ziua Internațională a Femeii in 2022 prin lansarea ediției speciale Pat Moss pentru modelul Mini Hatch.

Pat Moss Edition pentru Mini Cooper S 3 uşi şi Mini John Cooper Works şi Mini Cooper S 5 uşi vor ajunge la dealeri în mai 2022 – la exact 60 de ani de la triumful înregistrat de Pat Moss, o femeie legendară, un pilot de curse, în Ţările de Jos.

Pat Moss a făcut istorie în sportul cu motor în 1962, obţinând prima victorie într-un raliu internaţional pentru marca britanică, pe prestigiosul traseu Noordwijk – Monte Carlo – Noordwijk, mai cunoscut sub numele de „International Tulip Rally”.

Victoria ei a dat modelului Mini clasic în raliuri. „Mossie” şi „Wizz”, aşa cum erau numite în lumea curselor Pat Moss şi copilotul ei, Ann Wisdom, au reuşit să obţină rezultate pe care nimeni nu le putea ignora. Într-o perioadă în care rolurile de gen erau predeterminate, aceste două femei au arătat că pot rupere convenţia şi percepţiile tradiţionale.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Ediția specială reflectă atât tradiţia în curse a mărcii, cât şi istoria personală a echipajului Pat Moss – Ann Wisdom, dar integrează şi inovaţii ale produselor Mini, cum ar fi acoperişul Multitone.

Simbolul principal al MINI Pat Moss Edition este grafica unei lalele, care poate fi văzută discret, dar inconfundabil, în multe locuri.

Producţia editorială s-a concentrat pe responsabilizarea femeilor în mai multe privinţe. O femeie fotograf, un editor şi două conducătoare auto pentru scenele de acţiune de pe şosele au lucrat împreună pentru filmare şi au pus în scenă ediţia, care a fost în mare parte concepută de femei.

Informaţii pe scurt despre legendarul Tulip Rally sunt enumerate sub hublourile laterale de pe aripile faţă: de la traseul Noordwijk – Monte Carlo – Noordwijk, trecând prin distanţa de 2.500 de kilometri şi automobil, Mini Cooper, până la numărul de concurs, 104.

Tot anul acesta, producătorul auto britanic Mini va lansa trei noi ediții speciale pentru modelele din portofoliul său. Acestea se numesc Resolute Edition, Untold Edition și Untamed Edition.

Sursa: BMW Group

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MINI


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide