MINI pregătește un crossover electric complet nou. Debutul s-ar putea produce chiar în 2022

Autor: Mihai Morcovescu 21 apr. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile MINI va lansa în cursul anului 2023 noua generație a modelului Countryman. Viitorul model va crește în dimensiuni, ceea ce înseamnă că locul acestuia în gamă va trebui acoperit cu un nou model. Conform celor mai noi informații care circulă în industrie, acest model va fi un SUV compact electric la care se lucrează deja.

Noul SUV electric MINI va fi poziționat în gamă sub Countryman

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În timp ce noul MINI Hatchback va rămâne în linii mari la fel, la vârful gamei se va produce o schimbare importantă. Viitoarea generație a hatchback-ului cu cinci uși nu va primi o versiune electrică. În același timp, break-ul compact Clubman este puțin probabil să aibă un înlocuitor direct.

În schimb, constructorul britanic pregătește un SUV compact care va umple golul lăsat de Countryman. Acesta va fi poziționat în gamă sub noua generație Countryman. Dacă totul va decurge conform planului, noul crossover cu emisii zero își va face debutul chiar în cursul acestui an. Mașina va fi construită în China ca parte a joint-venture-ului dintre BMW Group și compania Great Wall Motor.

Este de așteptat ca acest crossover electric să aibă un design mai radical decât actualele modele MINI. Totodată, publicul-țintă va fi reprezentat de clienții care caută mașini mai mari și mai practice.

În ciuda informațiilor de până acum, se pare că viitorul Countryman nu va primi așa cum se credea o versiune hibridă plug-in. La fel ca viitoarele modele, noua iterație va folosi doar motorizări convenționale pe benzină sau grupuri motopropulsoare electrice. De asemenea, în lucru se află și o variantă diesel, care va fi oferită exclusiv în Europa.

Producția noii generații Countryman se va muta din Țările de Jos în Germania. Motivul este acela că uzina din Oxford va produce doar versiunile hatchback și cabrio, în timp ce noua fabrică din China se va ocupa de modelele electrice.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MINI


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide