Noua generație MINI Countryman ar putea primi un sistem de propulsie plug-in hybrid de 322 CP

Autor: Mihai Morcovescu 06 mart. 2022 Știri auto

Viitoarea generație MINI Countryman ar putea fi oferită cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, care va produce 322 de cai-putere. Acesta ar face ca modelul britanic să devină cel mai puternic construit vreodată de brandul deținut de BMW Group. Chiar mai puternic decât hot-hatch-ul John Cooper Works. Noua iterație va sosi pe piață în cursul anului 2023.

Sistemul hibrid plug-in va avea la bază un motor de 1,5 litri

Potrivit unor informații venite dinspre Cowley și citate de britanicii de la Autocar, noul Countryman va primi un sistem hibrid cu încărcare la priză. Ansamblul ar urma să fie format dintr-un motor pe benzină turbo cu 3 cilindri de 1.5 litri și de o unitate electrică. Bagajul total de putere ar urma să fie de 322 CP.

În modul electric, modelul va putea parcurge până la 57 km cu o singură încărcare. Spre comparație, Countryman Cooper SE All4 oferă în prezent 220 CP. Este posibil ca puternicul hibrid plug-in să fie branduit JCW. MINI intenționează să folosească această denumire pentru viitoarele modele electrificate.

Bateria care va alimenta motorul electric va avea o capacitate de 14,2 kWh, suficientă pentru parcurgerea a 88 km în modul pur electric. Folosindu-se un încărcător de 7,4 kW, mașina va putea fi încărcată în două ore și jumătate. În același timp, modelul va beneficia standard de un sistem de tracțiune integrală.

Viitorul Mini Countryman va fi dezvoltat pe platforma FAAR, care este utilizată și de actualul BMW Seria 2 Active Tourer Aceeași arhitectură se va regăsi și sub noua generație a SUV-ului BMW X1. Toate aceste modele vor fi asamblate la uzina BMW din Leipzig.

În ofertă va mai fi disponibilă și o versiune mai puțin putermică. Același grup motopropulsor plug-in va oferi o putere maximă de 241 CP. Totodată, vor fi oferite și două benzinare, unul de 1.5 litri și 168 CP și altul de 2,0 litri și 215 CP. Din gamă va mai face parte și un diesel de 2,0 litri.

Opțiunile pe benzină vor fi susținute de o tehnologie mild-hybrid de 48 de volți. Nu în ultimul rând, ceva mai târziu, noul MINI Countryman va avea și o versiune 100% electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide