MINI prezintă primul său model electric decapotabil

Autor: Ionuț Vîlciu 15 iul. 2022 Știri auto

MINI prezintă, în premieră, versiunea decapotabilă a lui Cooper SE. Aceasta nu va fi o versiune de serie, ci un exercițiu de design.

Premiera mondială pentru MINI Cooper SE cabriolet are loc „MINI take the States”, din Statele Unite ale Americii. Astfel, MINI Cooper SE Cabriolet devine singura decapotabilă premium de clasă mică din lume, care are un sistem de propulsie electric.

Exemplarul unic se bazează pe caroseria MINI Cooper S Cabriolet. Cabrioletul electrificat împarte şi dimensiunile originale cu modelul obișnuit: 3.863 mm în lungime, cu un ampatament de 2.495 mm, o lățime de 1.727 mm și o înălțime de 2.495 mm. De asemenea, volumul portbagajului rămâne neschimbat: 160 de litri.

MINI Cooper SE Cabriolet folosește aceleași componente de propulsie electrică precum MINI Cooper SE. Modelul cabriolet va fi pus în mișcare de același motor electric, care dezvoltă 184 de cai putere. Mașina accelerează, cu ajutorul acestuia, în 7.7 secunde până la 100 km/h. Autonomia în ciclu WLTP este de 230 de kilometri.

MINI electric, dar decapotabil

Dacă platforma tehnică rămâne identică, schimbarea majoră va fi la exterior. Plafonul dispare, în locul său este montat unul textil. Plafonul textil montat pe Cooper SE Cabriolet se poate deschide sau închide în doar 18 secunde. La atingerea unui buton, soft topul poate fi activat atunci când conduceți cu până la 30 km/h și permite trei setări: deschis, închis sau ca trapă.

Compania țintește, în acest fel, să atragă o mai mare audiență pentru produsele sale. Succesul modelului electric este unul vizibil. MINI Cooper SE a adus o creștere de 132% pentru brand. În Germania, acolo unde este cea mai mare piață de desfacere pentru modelul Cooper SE. Aproape fiecare al treilea model vândut este deja electrificat, fapt care arată interesul pieței pentru astfel de modele mici, ușor de folosit în oraș.

De altfel, compania oferă și un serviciu care facilitează încărcarea mașinii în regim cotidian. MINI Charging conferă posesorilor din Germania soluții flexibile pentru încărcarea acasă şi la locul de muncă, precum şi acces la una dintre cele mai mari rețele publice de încărcare din Europa, cu peste 250.000 de puncte de încărcare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW Group


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide