Racing MIMI – Slalom printre lasere la Brand Minds

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iun. 2022 Știri auto

Startul de sezon pentru MIMI EVO a fost marcat de o prezentare sub lumina laserelor. Acestea, împreună cu Horia Tecău, au fost reperele prezentării susținute în cadrul Brand Minds.

Racing MIMI, primul Mini Electric preparat pentru competiții, a avut parte de o prezentare specială cu ocazia evenimentului Brand Minds.

Cu ajutorul echipei MIMI, mașina a fost pregătită pentru spectacolul de lumini. Astfel, au fost aplicate accente de vopsea fluorescentă pe caroserie. Acestea au făcut duet cu spectacolul de lumini și lasere pregătit de Alexandru Neacșu.

Racing MIMI – Un slalom printre fotoni

După ce evenimentul a luat sfârșit, cei 3000 de metri pătrați și instalația formată din 11 lasere s-au transformat într-un veritabil slalom. De data asta, nu s-a făcut slalom printre jaloane, ci printre fascicule de lumină.

În spatele volanului a fost chiar inginerul responsabil pentru transformarea mașinii în una de curse. Horia Platona a ghidat Miniul printre lasere. Demonstrațiile au fost deschise cu ajutorul unui copilot special, chiar Horia Tecău, un prieten al acestui proiect. Horia tocmai ce și-a încheiat și cariera activă în tenis.

Totul a fost filmat de Ali Grünner și Mihai Arald, piloți profesioniști de drone racing și cei mai rapizi piloți de drone din România.

 

Performațe electrizante

MIMI revine după o perioadă de jumătate de an, în care s-a reinventat. Alături de o nouă echipă tehnică, Engage Engineering, proiectul a devenit acum MIMI EVO.

Mașina a primit un pachet extins de modificări pentru îmbunătățirea performanțelor. Acestea par să dea roade, date fiind și rezultatele obținute în competiții, care sunt tot mai notabile. În cursa de coastă de la Măghirani, cu Andrei Barbu ca pilot, MIMI a obținut primele puncte în clasamentul Open în această competiție, cu o clasare pe locul al optulea.

La începutul lunii iunie, Dragoș Simion și Mihai Şuţeanu, sim raceri Racing League Romania, au concurat aici alături de Horia Platona. Prin Dragoş, MIMI a avut prima victorie într-un clasament open. Mihai a urcat şi el pe podium în cadrul competiţiei la Clasa Sport. În total MIMI, a obţinut aici 3 victorii din tot atâtea posibile şi alte 3 clasări pe podium. De asemenea, într-un clasament virtual al Super Rally, Dragoș și Horia au terminat pe locurile 4, respectiv 5. Cei doi debutanți au obținut aceste rezultate în lupta cu ceilalți 47 de participanți.

Până la finalul anului, MIMI EVO va continua un sezon cu aproape 20 de participări în competiţii. Andrei Barbu va fi în postura de pilot pentru cursele de coastă, Horia Platona ca principal pilot pentru competiţiile de Super Slalom, dar şi participări cu invitaţi speciali în Campionatul Naţional de Vehicule Electrice.

Următoarea competiţie este programată chiar în acest weekend (25-26 iunie): Trofeul Harghita în cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, încă o dată cu Horia Platona la comenzi.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide